RCA: 3 companii de asigurări pe lista neagră când vine vorba de plata daunelor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat un raport cu privire la piața asigurărilor RCA pentru prima partea a anului trecut. Conform raportului, în cele șase luni, societățile de asigurări au avizat 135.709 de dosare de daună, dintre care 86% au fost pentru daune materiale.

82% dintre toate dosarele avizate au fost plătite, 16% nu au fost finalizate, iar 1,6 procente au fost respinse. Ca în orice piață, există companii care își respectă clienții, dar sunt și firme care depășesc anumite intervale de timp. SPre exemplu, 5 dintre cele 8 companii de asigurări achită daunele în termenul legal de 10 zile.

Pe primul loc se află Omniasig care a înregistrat o durată medie de plată a daunelor de 3,15 zile. Pe locul doi se află Uniqa (6,08 zile), iar podiumul este completat de Generali (6,27 zile). Groupama și Allianz sunt alte companii care achită daunele în timp util. La celălalt capăt al clasamentului se află Euroins (11,58 de zile), Asiorm (40,1 zile) și City Insurance (69,37 de zile).

Via | ASF

Adaugă un comentariu