Record mondial pentru Jussi Kallioniemi și Nokian la… împins mașina.

Nokian și-a trecut numele în Cartea Guinness cu un record mondial, stabilit cu Jussi Kallioniemi: cel mai scurt timp de împins mașina pe 1,6 kilometri.

Citește și:

Record mondial! SSC Tuatara devine cea mai rapidă mașină de serie din lume! (VIDEO)

Lucid Air, nou record pentru electrice! Cât se încarcă în 20 de minute

Hyundai Kona Electric reușește un record impresionant de autonomie

Dacă deschizi Cartea Guinness a Recordurilor Mondiale, împinsul mașinii pe o distanță prestabilită este probabil unul dintre cele mai „normale’. Fix prin asta s-a remarcat Jussi Kallioniemi, un specialist IT de 47 de ani din Finlanda care vrea să amintească, prin acest record, de importanța unui stil de viață activ și totodată să încurajeze încercarea de noi activități.

Acesta și-a împins propria mașină pe o distanță de 1,6 kilometri în 13 minute și 26 de secunde, întrecând cu circa 2 minute recordul stabilit anterior — nu e primul care a încercat asta.

„Stabilind recordul mondial îmi dă un plus de energie și de bucurie. Simt că ultima piesă din puzzle a fost pusă la locul său’, a spus Kallioniemi. „Lumea îmi zice des că nu arăt ca un om puternic — și abia ce am început.’ Și nici nu e vorba de putere brută, spune finlandezul, care a luat în calcul toate elementele care l-ar putea ajuta aici, unul dintre ele fiind chiar anvelopele.

Aici a intrat pe fir Nokian, care l-a echipat cu un set de anvelope cu rezistență mică la rulare.

Adaugă un comentariu