Lucid Air, nou record pentru electrice! Cât se încarcă în 20 de minute

Lucid Motors face pași mari în direcția confortului pentru proprietarii de electrice, sedanul Air lăudându-se cu un timp record de încărcare a bateriilor.

Citește și:

Număr record de electrice la Transylvania Classic 2020

Cel mai ieftin „Lambo’ este acest kart electric chinezesc. Cât costă

Hyundai Kona Electric reușește un record impresionant de autonomie

Există doi factori care descurajează lumea să-și cumpere mașini electrice: autonomia bateriei și timpii de încărcare. O autonomie mică și un timp de încărcare mare înseamnă mai mult timp petrecut pe drum, iar asta nu este o veste bună pentru nimeni.

Însă industria auto face pași mari în direcția avansului tehnologic pe care îl prezintă mașinile electrice. Autonomia s-ar putea apropia și de 1.000 de kilometri în curând, iar așa cum ne spune Lucid Motors acum, și timpul de încărcare va scădea îmbucurător de mult.

Pe 9 septembrie, Lucid Motors va prezenta primul său produs, un super-sedan care pare să rescrie regulile în segmentul electricelor. În primul rând, Lucid Air va fi prima electrică a cărei autonomie va depăși 800 de kilometri, calculată conform standardului american EPA.

Apoi este sistemul de încărcare, care va permite lui Lucid Air să-și sporească autonomia cu 480 de kilometri în doar 20 de minute. Viteza de încărcare pe care o anunță Lucid Motors pentru Air este de peste 300 kW, iar sistemul electric folosit are 900 V. Asta înseamnă o viteză de încărcare cu 30 kW mai bună decât a lui Taycan, și un sistem electric cu 100 V mai puternic comparativ cu super-sedanul sport german.

Sigur, pentru asta trebuie să găsești stații de încărcare care să poată duce atât cât poate primi Air. În această direcție, Lucid Motors a anunțat un parteneriat cu Electrify America pentru o rețea de stații de încărcare de înaltă performanță. Altfel, Lucid Air primește curent de la toate tipurile de stații disponibile în acest moment, inclusiv de la cele cu curent alternativ. În cazul încărcării la AC, Lucid Air are o viteză maximă de încărcare de 19,2 kW.

Adaugă un comentariu