Număr record de electrice la Transylvania Classic 2020

Ediția de anul acesta a cursei de regularitate pentru mașini electrice Transylvania Classic adună zeci de echipaje. Cea mai puternică electrică are 680 CP.

Citește și:

Toyota promite o baterie cu care vei putea tranzita România, cu un plin

Cel mai ieftin „Lambo’ este acest kart electric chinezesc. Cât costă

Hyundai Kona Electric reușește un record impresionant de autonomie

În weekendul 20-22 august va avea loc, în Sibiu și împrejurimile sale, cea de-a treia ediție a evenimentului Transylvania Classic — o competiție de regularitate dedicată exclusiv mașinilor electrice. În cele două zile de concurs, concurenții vor parcurge un traseu de 400 de kilometri care îi va purta prin unele dintre cele mai frumoase locuri din țară, inclusiv pe cel mai frumos drum din lume, Transfăgărășan.

„Mi-ar plăcea să vedem din ce în ce mai multe vehicule electrice la start și sper să atragem cât mai multe mărci auto care au astfel de modele în portofoliu, dar și companii care au în parcul auto modele electrice sau proprietari de astfel de mașini care vor să petreacă un weekend electric’ la Sibiu’, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Dacă în primele două ediții au concurat câte cinci echipaje, ediția de acest an adună la start nu mai puțin de 25 de echipaje, cu electrice reprezentând brandurile BMW, Jaguar, KIA, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Tesla și Volkswagen. Cu ocazia acestui eveniment, BMW România va prezenta un MINI cu totul și cu totul special, dezvoltat în parteneriat cu inginerii români de la Vitesco Technologies.

„Abia aștept să descopăr din nou cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul unei mașini electrice. Ținând cont că în competițiile de raliuri concurez cu un Renault Clio R3T, era normal ca la acest eveniment să aleg modelul electric Renault Zoe și pot să îmi imaginez deja cum vor arăta orașele fără zgomotul de motoare și cu emisii zero de CO2. La volanul unui Renault Zoe voi avea o altă perspectivă, una care îmbină responsabilitatea față de lumea în care trăim și plăcerea de a conduce’, a spus Alex Filip, câștigătorul ediției din 2019.

Adaugă un comentariu

Articole similare