Hyundai Kona Electric reușește un record impresionant de autonomie

Modelul coreean Hyundai Kona Electric a realizat o performanță demnă de Cartea Recordurilor. Impresionant este și faptul că toate cele trei unități folosite în cadrul acestui test au obținut autonomii surprinzător de asemănătoare.

Testul organizat de Hyundai s-a desfășurat pe circuitul de teste Lausitzring din Germania. Oficialii au urmărit determinarea numărului maxim de kilometri care poate fi parcurs la bordul unui Hyundai Kona Electric fără modificări cu o singură încărcare a acumulatorului. Exemplarele folosite beneficiau de echiparea de top cu bateria de 64 kWh. Oficial, autonomia calculată conform testelor WLTP este de 484 de kilometri.

Citește și:

Când Tesla submarin se făcu! Model 3 are calități nebănuite (VIDEO)

Care sunt cele mai comice 10 reclame auto? (VIDEO)

Au fost puși să deseneze logouri din memorie. Rezultatul este hilar (FOTO)

Primul din cele trei vehicule s-a oprit după 1.018 km, al doilea după 1.024 km, iar al treilea după 1.026 km. Fiecare vehicul a avut trei șoferi care s-au schimbat la anumite intervale de timp. Aceștia nu au avut dreptul de a utiliza sistemul de climatizare, chiar dacă temperaturile exterioare au ajuns chiar și la 29 de grade. De asemenea, utilizarea sistemelor de asistență a fost interzisă, iar unitatea media a fost oprită în permanență.

În același timp, mașinile au utilizat doar luminile de zi pentru a minimiza consumul de energie electrică iar viteza medie a fost cuprinsă între 29 și 31 km/h. În aceste condiții, a fost realizat un consum mediu incredibil de doar 6,24 kWh/100 km.

Mașinile au fost conduse mai mult de 34 de ore, un timp pe care nici măcar unele smartphone-uri moderne nu-l pot petrece în stand-by. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, asociația Tesla Owners Italia a reușit în 2017 un record asemănător utilizând o Tesla Model S 100D. Aceasta a parcurs 1.078 de kilometri cu o singură încărcare a acumulatorului. Viteza medie a fost de 40 km/h, iar testul a durat 27 de ore.

Recordul absolut în ceea ce privește cea mai mare autonomie realizată cu o mașină electrică este de 1.608,54 km și este deținut de americanii de la IT Asset Partners. Aceștia au modificat un BMW Seria 5 e39 din 1997 pentru a funcționa 100% electic și i-au montat mai mulți acumulatori având capacitatea maximă de 133 kWh. Recordul a fost autentificat de Guinness World Records la circuitul Auto Club Motor Speedway din California în octombrie 2017.

Însă toate aceste cifre pălesc atunci când discutăm de cea mai lungă călătorie realizată la bordul unui vehicul electric solar. Aceasta a însumat 29.753 km și a reprezentat tranversarea mai multor continente.

Adaugă un comentariu