Renault Duster obține zero stele la testele de impact din India

Înainte de a ne panica sau de a scrie comentarii bombastice, trebuie să știți că versiunea testată, chiar dacă poartă numele de Renault Duster, are o echipare de siguranță aproape inexistentă. Astfel, modelul bazat pe Dacia Duster, care se vinde în India, nu are nici măcar un airbag.

 

Testul pentru care Renault Duster nu a reușit să obțină nici măcar o stea a fost efectuat de Global New Car Assessment Programme (NCAP), o entitate similară cu Euro NCAP. Organizația a constatat că protecția pentru capul șoferului este foarte slabă și că zona pieptului pentru ambii pasageri față este extrem de expusă . De asemenea, protecția obținută pentru copiii de pe locurile spate este de doar două stele.

“Este îngrijorător că întâlnim din nou o mașină care obține doar zero stele la testele de impact din India. Renault produce și comercializează Duster pentru mai multe piețe și este păcat că oferă o versiune atât de slabă din punct de vedere al siguranței pentru piața din India”, a declarat David Ward, secretar general Global NCAP.

 

Video

    Lili says:

    Acest titlu poate aduce mari prejudicii imaginii Dacia in Romania si in alte tari, asa ca aveti grija cum il alegeti!
    Probabil Tata Nano este mult mai sigur decat Renault Duster dupa testele indienilor!?!

Adaugă un comentariu