Revoluționar, ca de obicei: Renault Twingo 2026 are o formă „déjà vu”, dar propulsie 100% electrică și preț tentant.

Finalul de toamnă intens al grupului francez include, iată, și dezvăluirea unui concept referitor la următoarea generație de miniautomobile urbane Renault Twingo. Modelul de serie va fi lansat în 2026 și va avea propulsie exclusiv electrică.

La prima vedere, Renault este expus blamării pentru designul viitoarei generații de vehicule electrice Renault Twingo: adică reiei pentru o mașină care va apărea în 2026 o temă pe care ai folosit-o mai întâi în 1992? Acum, în momentul prezentării conceptului, ideea stilistică respectivă are deja o vârstă de peste 30 de ani. Care sunt argumentele în favoarea unei asemenea orientări?

Renault Twingo lansat în prima parte a anilor 90 a revoluționat atunci segmentul miniautomobilelor urbane adoptând în premieră o caroserie de tip MPV (concept „downsizificat' pornind de la ideea originală a seriei de monovolume Renault Espace). Interiorul lui Twingo oferea patru locuri surprinzător de spațioase și un caracter practic apreciabil la o lungime a mașinii de numai 3,43 m! Un alt detaliu relevant pentru succesul acelui Twingo: fabricația seriei s-a desfășurat în uzine din mai multe locuri ale lumii timp de peste 20 de ani (ultimele exemplare Twingo din prima generație au fost asamblate în Columbia în 2013).

Așadar, singurul risc pe care Renault și-l asumă privind designul noului Twingo ține de eventuala percepție a acestuia ca o abordare retrodesign, în genul celei întâlnite la Fiat 500. De fapt nu este așa: în anii 90, designul lui Renault Twingo era atât de avansat, încât nu este nici acum depășit.

Oricum, noul Renault Twingo va miza pe un factor revoluționar propriu, care ține de partea tehnică și de calibrarea prețului. Referitor la acesta din urmă, automobilul va fi accesibil la mai puțin de 20.000 de euro. Cât despre partea tehnică, consumul de numai 10 kWh/100 km reține atenția. În aceste condiții, este de așteptat ca autonomia să fie convingătoare, chiar dacă nu se va apela la un pachet de baterii masiv.

Încă un lucru care nu trebuie pierdut din vedere: dacă prima generație a lui Renault Twingo avea numai două portiere, cea electrică, programată să apară în 2026, va avea patru portiere. Viitorul Renault Twingo va fi asamblat de proaspăt-fondata companie Ampere a grupului Renault, împreună cu alte modele electric din gama mărcii franceze.

Adaugă un comentariu