Rolls-Royce Dawn – Poze și detalii oficiale

Rolls-Royce a publicat primele imagini și detalii cu noul Dawn. Decapotabila producătorului britanic va fi expusă în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își va deschide porțile la începutul săptămânii viitoare.

După cum deja știați, Rolls-Royce Dawn are la bază aceeași platformă tehnică regăsită și pe Wraith, însă 80% dintre elementele exterioare sun diferite.

La nivel exterior, Dawn se face remarcat prin capota alungită, prin grila de dimensiuni ceva mai mici comparativ cu cea a lui Dawn și prin spoilerul mult redimensionat. Plafonul decapotabil poate fi operat în doar 20 de secunde până la viteze de 50 km/h.

2016 rolls-royce dawn (10)

 

Deși vorbim despre un model decapotabil, inginerii britanici au lucrat din greu pentru a elimina orice fel de turbulențe și zgomote nepotrivite.

Sub capotă, Rolls-Royce Dawn integrează motorul V12 de 6,6 litri twin-turbo. Acesta produce 570 CP șa 5.250 rpm șți 780 Nm începând cu 1.500 rpm. Sprintul de la 0 la 100 km/h are loc în 4,9 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Adaugă un comentariu