Nimeni nu cere modele Rolls-Royce electrice, însă britanicii totuși le vor face

Rolls-Royce a anunțat că lucrează la primul său model electric, pe care îl va prezenta până la finalul acestui deceniu. Un plug-in hybrid iese din discuție.

Citește și:

Lucid Air se prezintă cu 1.080 CP electrici, autonomie de 827 km

Noul Rolls-Royce Ghost, un exemplu de opulență… subtilă

Această machetă Rolls-Royce Cullinan costă cât un SUV compact. Unul real!

Rolls-Royce confirmă că va experimenta și cu ansambluri propulsoare electrice și că primul model electric din gama producătorului de mașini de lux va fi prezentat până în 2030.

Proiectul pentru această versiune a venit mai degrabă ca o precauție din partea Rolls-Royce și nu ca o solicitare din partea publicului — pentru că nu există cerere în această direcție, lucru confirmat chiar de oficialii mărcii. În contextul actual al restricțiilor de emisii — Marea Britanie vrea să interzică mașinile diesel, pe benzină și chiar hibride, până în 2035 — scenariul în care nu vei mai putea intra în orașe cu mașina animată de un motor convențional poate fi unul fezabil, așa că Rolls-Royce ia măsuri din timp în această direcție.

Niciun fel de detaliu privind primul proiect electric Rolls nu a fost divulgat, însă șeful Rolls-Royce, Torsen Muller-Otvos, spune că motoarele electrice se potrivesc de minune cu identitatea brandului britanic și că posesorii vor aprecia puterea electrică — probabil disponibilă, în cazul Rolls-Royce, în cantități impresionante.

Cel mai recent exemplu în acest sens este noul Rolls-Royce Ghost, care găzduiește sub capotă un V12  de 6,8 litri, cu 571 de cai-putere și 850 de Newtoni-metru.

Adaugă un comentariu