Această machetă Rolls-Royce Cullinan costă cât un SUV compact. Unul real!

Rolls-Royce a prezentat o machetă la scara 1:8 pentru Cullinan, cel mai bine vândut model al producătorului. În mod nesurprinzător, este foarte scump.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

Ultima dată când am auzit de Rolls-Royce, am vorbit de fapt despre un produs asociat și nu o mașină reală: o masă de biliard foarte prohibitivă ca preț și condiții de achiziție. Iar exemplul de aici nu face nici el excepție.

În imaginile din galeria foto de mai sus găsești o machetă Cullinan vândută de Rolls-Royce, o manufactură exclusivistă care impresionează prin atenția la detalii. SUV-ul la scara 1:8 primește nu doar toate detaliile pe care le găsești pe mașina reală, dar și materialele folosite la interior sunt aceleași: inserțiile din lemn natural și broderia de pe scaune sunt două dintre exemple.

Farurile, blocurile optice spate, interiorul și pragurile sunt iluminate, însă motorul — reprezentat cum altfel dacă nu în detaliu — nu este funcțional. Sistemul de iluminare este alimentat prin USB, iar controlul luminilor poate fi efectuat de la distanță.

Pentru fabricarea (manuală a) unui astfel de exemplar sunt necesare circa 450 de ore de muncă, iar replica folosește peste 1.000 de componente. Până și vopsirea și polișarea caroseriei machetei este făcută manual. Iar lista de culori disponibile pentru vopseaua exterioară atinge 40.000 de nuanțe. Însă dacă vrei ceva special, Rolls-Royce promite va livra. Sigur, cu un preț.

Prețul de pornire — publicat de un retailer din State — pentru această machetă este de 17.100 $, însă în lista de oferte include și una de 27.000 de dolari.

Până să visăm că o să avem un Rolls-Royce putem să visăm liniștiți la macheta aceasta.

Adaugă un comentariu