SEAT Leon X-Perience 2.0 TDI 4Drive DSG: X-Periența aventurii

SEAT Leon X-Perience are în vizor pasionații de natură pentru care un break elegant reprezintă o alegere mai bună decât un SUV greoi.

SUV-urile sunt, în aceste zile, pe lista de dorințe a unui număr din ce în ce mai mare de cumpărători, dar nu pentru toată lumea robustețea unui SUV este legată indisolubil de pasiunea pentru aventură și plimbări în natură. Există o categorie de pasionați de natură care găsesc breakul mai practic și mai elegant, dar în același timp nu doresc să sacrifice din capabilitățile de rulare în teren accidentat. Pentru aceștia, SEAT a creat versiunea X-Perience a breakului Leon ST, folosind o rețetă testată cu succes și de alte mărci ale grupului Volkswagen.

SEAT Leon X-Perience reușește să păstreze nealterate calitățile foarte apreciate ale versiunii ST – stilul de rulare dinamic, silueta elegantă și oferta generoasă de spațiu, adăugând sarea și piperul unui partener de nădejde pentru aventurile în natură – garda la sol supraînălțată și panourile de caroserie protejate cu elemente din plastic. Din rețetă nu lipsește sistemul de tracțiune integrală, garanția unei mobilități optime, indiferent de condițiile de aderență.

Ca și breakul de bază, versiunea X-Perience a lui SEAT Leon oferă o versatilitate impresionantă, putând fi folosit deopotrivă pentru serviciu sau vacanțe, pentru familie sau plăcerea condusului. Portbagajul înghite 587 de litri cu toate locurile ocupate, o valoare impresionantă în clasa compactă, volumul maxim de 1.470 de litri fiind atins prin rabatarea (fracționată) a spătarului banchetei. Aceasta se poate face și din portbagaj, prin simpla acționare a manetei corespunzătoare. De asemenea, podeaua portbagajului poate fi reglată pe două niveluri, în poziția superioară aceasta formând o suprafață plană după rabatarea banchetei.

SEAT Leon X-Perience

Interiorul este personalizat pentru a scoate în evidență poziționarea premium în gama Leon. Materialele au fost atent alese, iar cusăturile contrastante adaugă un plus de savoare. Cel de la volan se poate baza pe sisteme moderne de asistență pentru a călători în siguranță, între acestea aflându-se tempomatul adaptiv ACC cu funcție de frânare de urgență în oraș (City Emergency Braking), asistentul de bandă și sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație.

Trei versiuni de motorizare sunt disponibile în țara noastră, una pe benzină (2.0 TSI/180 CP) și două diesel (2.0 TDI/150 CP și 2.0 TDI/184 CP). Dintre acestea, am ales versiunea de 184 CP a unității diesel de 2.0 litri. Echipată standard cu transmisia cu dublu ambreiaj DSG, aceasta impresionează prin cuplul de 380 Nm, disponibil integral î­ntre 1750 și 3000 rpm. Rafinat și puternic, îi asigură lui Leon X-Perience prestații dinamice foarte bune (0-100 km/h în 7,1 secunde) în condițiile unui consum moderat de combustibil (consum mixt specificat 4,9 l/100 km). Cu un rulaj preponderent extraurban, cu sectoare de autostradă și cu povara unei biciclete montate pe suportul de pe acoperiș, consumul nostru mediu a fost de circa 7,8 l/100 km, o valoare foarte bună în aceste condiții.

Sistemul de tracțiune integrală este de tip Haldex de generația a cincea, care în condiții normale de rulare transmite cea mai mare parte a cuplului către puntea spate. La pierderea aderenței, până la 50% din cuplu poate fi direcționat către puntea spate în câteva milisecunde.

SEAT Leon X-Perience

La ieșirile în natură, pe macadam sau drumuri neamenajate, de un real folos este garda la sol înălțată: Leon X-Perience beneficiază de 15 mm în plus față de breakul ST. Trecerea peste denivelări se face senin, confortul rulării fiind unul dintre punctele sale forte. Direcția este orientată spre confort, fără ca precizia direcționării să fie afectată.

Ce ne place și ce nu ne place:
SEAT Leon X-Perience știe să se facă util, oferind caracteristicile de trecere ale unui SUV împachetate în eleganța și dinamismul unui break compact. Prețul de achiziție este însă unul destul de ridicat, reflectând însă corect nivelul tehnologic.

SEAT Leon X-Perience 2.0 TDI 4Drive DSG: Date tehnice

Motor L4, turbo, diesel •  Cilindree 1968 cm3 • Putere maximă 184 CP • la 3500-4000 rpm • Cuplu maxim 380 Nm la 1750-3000 rpm • Transmisie tracțiune integrală/cutie DSG cu 6 trepte • Dimensiuni 4543/1816/1481 mm • Masă 1529 kg • Portbagaj 587-1.470 l • Viteză maximă 224 km/h • 0–100 km/h 7,1 s • Consum 4,9 l/100 km • Emisii CO2 129 g/km • Preț 30.014 euro

 

 


Finanțare Porsche Leasing: Avans 4,843 euro fără TVA, rată 259 euro fără TVA

Rata este valabilă prin Porsche Leasing România IFN SA pentru SEAT Leon ST X-PERIENCE 2.0 TDI DSG 4×4 184 CP, preț 24.213 euro fără TVA cu bonus financiar scăzut, produs PERFECT LEASING, perioada de finanțare 48 de luni, avans 20% (4.843 euro fără TVA), rulaj anual 10.000 km, dobândă fixă EUR 6,09%, volum finanțat 19.370 euro, rata nu include CASCO și TVA. Oferta este dedicată persoanelor juridice.

Verdict
Cu SEAT Leon X-Perience poți ajunge în locurile inaccesibile breakului clasic. Motorizarea diesel de 184 CP este puternică și rafinată, în timp ce confortul rămâne plăcut chiar și pe drumuri neamenajate. În plus, oferta de spațiu este una foarte generoasă în această clasă.

Adaugă un comentariu