Sebastien Ogier a câștigat Raliul Germaniei, iar Simone Tempestini se impune în Junior WRC

Rolul de tătic îi prinde bine lui Sebastien Ogier, însă în ultimele etape din Campionatul Mondial de Raliuri, francezul parcă nu a tras la fel de tare. Sau cel puțin așa a lăsat să se vadă. În schimb, etapa din Germania i-a picat mănușă, iar după cele trei zile de concurs, pilotul Volkswagen Motorsport își trece în cont cea de-a treia victorie din acest sezon.

La finalul primei zile, pe prima poziție a clasamentului general se afla Andreas Mikkelsen, însă ziua secundă și probele foarte lungi de pe asfaltul Germaniei l-au adus în prim-plan pe Ogier. Pilotul francez reușește două treceri excente pe speciala Panzerplatte și-l detronează pe Mikkelsen.

În ultima zi au fost programate 4 probe speciale, însă una dintre ele a fost anulată. Ziua a fost marcată de revenirea lui Dani Sordo și a lui Thierry Neuville. La finalul celor trei zile, Ogier s-a clasat pe prima poziție, urmat de Dani Sordo și de Thierry Neuville.

Cea de-a patra etapă a campionatului Junior WRC l-a avut din nou în prim-plan pe Simone Tempestini, campionul național de raliuri. A fost prima etapă de asfalt din acest sezon de Junior WRC, iar Tempestini a reușit să încheie pe prima poziție cu un avans de 38,9 secunde în fața lui Martin Koci.

simone tempestini

Ole Christian Veiby, principalul rival al lui Simone pentru câștigarea campionatului a început extrem de prost etapa din Germania. Acesta a avut o problemă chiar pe prima probă și a pierdut 12 minute.

Podiumul la Junior WRC a fost completat de Martin Koci, locul 2, și de francezul Terry Folb, locul 3. În clasamentul general, Simone Tempestini are un avans de 37 de puncte în fața lui Veiby.

Următoarea etapă a Mondialului se va desfășura în Franța în perioada 30 septembrie – 2 octombrie.

Adaugă un comentariu