Este oficial: Skoda Karoq este noul nume pentru succesorul lui Yeti

Succesorul lui Yeti se va numi Skoda Karoq. În gama Skoda, acesta va fi poziționat sub Kodiaq. Noua denumire reflectă noua schemă a denumirilor pentru SUV-urile mărcii. Astfel, noile modele vor avea toate denumiri care încep cu litera K și se încheie cu litera Q.

„Când a apărut Yeti, era un produs unic, dar acum intenționăm să dezvoltăm o strategie pentru SUV-uri, pentru a avea mai multe modele a declarat pentru Auto Express Christian Strube, ăeful dezvoltării tehnologice la Skoda. „Avem o familie de SUV-uri mai mare așa că am decis să avem o politică a denumirilor; aceasta este o mașină nouă, așa că are un nume nou. Denumirea Karoq continuă obsesia cehilor pentru Alaska și este inspirată din limbajul indigenilor din Alaska. Similar, Kodiaq este numele unui urs din Alaska.

Fotografii-spion ale viitorului Karoq au apărut deja cu un camuflaj minim, astfel că știm destul de exact cum va arăta SUV-ul mai mic al Skoda. Astfel, aspectul pătrățos caracteristic al lui Yeti va fi înlocuit de o linie mai dulce, inspirată oarecum de la fratele de concern SEAT Ateca. De asemenea, influențele fratelui mai mare, Kodiaq, sunt evidente, dată fiind necesitatea unei imagini de marcă unitare.

Skoda Karoq folosește, desigur, platforma MQB a grupului Volkswagen, astfel că motorizările vor fi cele cunoscute, turbo cu injecție directă, diesel și pe benzină. cel mai mic SUV Skoda va fi oferit standard cu tracțiune față, dar tracțiunea integrală va putea fi comandată opțional. O versiune hibridă va fi, de asemenea, oferită ceva mai târziu pe parcursul ciclului de producție. Aceasta ar trebui să aibă caracteristici tehnice similare cu ale lui VW Tiguan GTE.

via | autoexpress.co.uk

Adaugă un comentariu