Skoda Octavia – 20 de ani de la debutul producției

Pe 3 septembrie 1996, Vaclav Havel, fostul președinte al Cehiei, dădea startul producției modelului Octavia. Au trecut 20 de ani de la acel eveniment, iar Skoda Octavia s-a dovedit un best-seller pentru producătorul ceh.

Dezvoltarea modelului Octavia a început în 1992, iar patru ani mai târziu, producția demara într-o zonă nouă a uzinei din Mlada Boleslav. “Această uzină este modernă și frumoas. Ar fi foarte bine dacă toate uzinele ar arăta în acest mod”, a declarat atunci Vaclav Havel.

La doi ani de la intrarea pe linia de asamblare, Skoda a lansat și versiunea Combi, iar un an mai târziu, cehii veneau pe piață și cu o variantă cu tracțiune integrală. Ultimul exemplar din prima generație a părăsit poarta uzinei din Mlada Boleslav în luna noiembrie 2010. În toată această perioadă, 970.000 de sedanuri și 470.000 de break-uri au luat drumul către clienți.

Cea de-a doua generație a lui Octavia a confirmat încă o dată succesul modelului, iar cea de-a treia generație vine să ducă acest nume și mai departe. În cei 20 de ani de la lansare, Skoda Octavia a reușit să treacă de borna 5 milioane, iar aceasta este o performanță remarcabilă.

Adaugă un comentariu