Skoda VisionS Concept – Poze și detalii oficiale

După o serie de imagini teaser care ne-au înseninat zilele, Skoda a decis că este momentul să publice și primele imagini cu viitorul VisionS Concept. După cum deja știți, conceptul pregătit de cehi prefigurează viitorul SUV Kodiak și, totodată, dă tonul unui nou limbaj de design în segment.

Skoda VisionS Concept măsoară 4,7 metri lungime, 1,91 metri lățime și 1,68 metri înălțime. Ampatamentul de 2,79 metri promite spațiu suficient pentru cei șase pasageri care pot fi găzduiți de interiorul conceptului. VisionS Concept are la bază platforma modlulară MQB a grupului Volkswagen și oferă un sistem de propulsie hibrid.

Skoda Vision S Geneva

Cehii au îmbinat propulsorul de 1,4 litri TSI capabil să ofere 156 CP și 250 Nm cu un motor electric de 40 kW și 220 Nm. Dar lucrurile nu se opresc aici pentru că Skoda a pregătit un al doilea motor electric amplasat pe puntea spate care promite 85 kW și 270 Nm. În total, sistemul de propulsie hibrid produce 225 CP și promite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 7,4 secunde. Viteza maximă este limitată la 200 km/h, iar consumul anunțat pe prima sută de kilometri este de 1,9 l. Cât despre autonomia în modul electric, Skoda spune că VisionS Concept poate parcurge până la 50 de kilometri, mulțumită bateriilor de 12,4 kWh.

Șoferul are la dispoziție un sistem de comandă care îi permite selectarea unei game variate de moduri de conducere.

Oc_RS_4x4_00030

Viitorul Skoda VisionS Concept va fi expus în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Alături de conceptul din Mlada Boleslav se vor afla și Octavia RS 4×4, Octavia G-TEC și Fabia Combi ScoutLine.

Adaugă un comentariu