Ofensivă EV din partea japonezilor – Sony și Honda și-au unit forțele

Atunci când spui Sony, probabil că nu te gândești la mașini. Mai multe lucruri ca PlayStation (console), Bravia (televizoare) sau Xperia (smartphone-uri) te duc cu mintea și mai departe, însă Sony se află într-un plin proces de ascensiune când vine în discuție dezvoltarea vehiculelor electrice.

Să nu uităm că Sony are deja la activ două mașini electrice. Prima dintre acestea este o berlină cu patru portiere, Vision-S 01, automobil ce a fost văzut în premieră la CES (Consumers Electronic Show) în 2020, în timp ce al doilea model a fost dezvăluit anul acesta tot în cadrul CES.

De data aceasta, japonezii au propus un nou model de inspirație SUV (Sony Vision-S 02) cu 268 CP și au anunțat înființarea unei noi divizii dedicate numită Sony Mobility.

Acum, Sony strânge mâna gigantului Honda pentru a dezvolta mașini electrice. Numele provizoriu al acestui parteneriat este New Company. Oficialii spun că mașinile vor fi construite în uzinele Honda, însă platforma tehnică va fi dezvoltată de Sony, urmând ca primul model al noii alianțe să fie dezvăluit peste trei ani.

Adaugă un comentariu