Tânăr și neliniștit, după 50 de ani: VW Golf 8 facelift duce mai departe dinastia celebrelor modele compacte Volkswagen.

Lansarea lui VW Golf 8 facelift vine tocmai la timp pentru a aniversa împlinirea a 50 de ani de la apariția primului VW Golf. Sub forma modernizată a celei de-a opta generații, seria apreciatelor modele familiale hatchback de clasă compactă vine cu numeroase noutăți tehnice, funcționale și stilistice.

Producția de serie a bestsellerului VW Golf a început la Wolfsburg în martie 1974. Mai mult de 37 de milioane de exemplare au fost vândute de atunci și până în prezent. În termeni matematici, asta înseamnă că peste 2000 de oameni din întreaga lume au optat pentru a cumpăra un nou Golf în fiecare zi în ultimii 50 de ani. Acest lucru face din VW Golf cea mai de succes mașină europeană și cel mai bine vândut model Volkswagen din toate timpurile.

Volkswagen prezintă acum în premieră mondială faceliftul lui VW Golf 8, dotat cu un nou sistem de infotainment, dezvoltat de la zero, și cu o nouă generație de propulsie de tip PHEV. Noul VW Golf va ajunge în dealeri în primăvara anului 2024.

Volkswagen propune noile VW Golf și break-urile VW Golf Variant în versiuni entry-level numite, simplu, Golf, urmată de nivelurile de echipare Life (nivel mediu), Style (echipament elegant de vârf) și R-Line (caracter sportiv). Cele două modele sport emblematice ale seriei VW Golf – numite Golf GTE și Golf GTI – sunt poziționate independent.

Gama de propulsoare a noului Golf va consta inițial din două sisteme plug-in hybrid (eHybrid și GTE), două sisteme mild hybrid cu tehnologie de 48 V (eTSI), patru motorizări turbo pe benzină (TSI) și două motorizări turbodiesel (TDI). Sportivii de elită – Golf GTI Clubsport, Golf R și Golf Variant R – urmează, de asemenea, să apară în a doua jumătate a anului 2024 (inclusiv în versiuni R cu tracțiune integrală 4MOTION). Alte versiuni cu tracțiune integrală și motorizări TSI își vor face, de asemenea, debutul în 2025. Toate variantele Golf au în comun o nouă generație de sisteme de infotainment, comenzi noi pentru sistemul automat de aer condiționat, precum și faruri LED noi și stopuri cu surse LED.

Cele unsprezece nuanțe de vopsea cunoscute sunt acum completate de patru noi culori: Crystal Ice Blue Metallic, Anemone Blue Metallic, Oyster Silver Metallic și Grenadilla Black Metallic. Un pavilion vopsit în negru este disponibil opțional pentru versiunile R-Line, GTE și GTI. VW Golf 9 va primi și cinci modele noi de jante din aliaj cu diametre de până la 19 inchi.

În interior vor fi remarcate noile sisteme de infotainment. Hardware-ul și software-ul sistemelor de infotainment de la Golf nu mai au nimic în comun cu cele deja cunoscute, bazându-se pe arhitectura de infotainment modulară din a patra generație (MIB4). Funcționarea a fost îmbunătățită și simplificată semnificativ datorită graficii inovatoare și a unei noi structuri de meniu pentru touchscreenu-ul de dimensiuni mărite. Sistemul de infotainment extrem de intuitiv va fi disponibil în două formate diferite de afișare, ambele cu proporții 16:9: touchscreen-ul din versiunea de bază Ready 2 Discover măsoară 26,4 cm (10,4 inchi) pe diagonală, în timp ce versiunea de vârf Discovery are un diagonala de 32,8 cm (12,9 inchi). Glisoarele tactile pentru controlul temperaturii și volumului au fost nou dezvoltate, fiind acum mai ergonomice în utilizare. Un afișaj head-up display va disponibil opțional pentru Golf și Golf Variant.

Va exista și un VW Golf 9? Răspunsul este da, acesta va apărea în 2028 și va fi în exclusivitate electric!

taguri
Adaugă un comentariu