Test de consum cu Ford Mustang. 1.249 de kilometri cu un singur plin

Knut Wilthil și Henrik Borchgrevink sunt doi veterani ai testelor de consum. De această dată, cei doi temerari au decis să meargă de la Cercul Polar până în Oslo cu un Ford Mustang echipat cu motorul de 2,3 litri EcoBoost.

A fost pentru prima dată când cei doi au optat pentru un muscle car. După ce rezervorul a fost umplut, iar mai apoi sigilat de poliție. Cei doi au plecat către Oslo, iar marea le-a fost mirarea când au văzut că mai au benzină în rezervor. În acest context, cei doi au continuat drumul și au ajuns în apropiere de Kragero, localitate situată la circa 200 de kilometri sud-vest de Oslo.

ford mustang test de consum

În fișa tehnică a lui Ford Mustang 2.3 EcoBoost în dreptul consumului mediu mixt de carburant scrie clar: 8 l/100 km. Dar cei doi temerari au reușit să obțină un consum mediu de 4,9 l/100 km. Așa cum probabil ați intuit, cei doi temerari au avut un traseu foarte bine stabilit, au studiat fiecare intersecție și au ales să circule, în mare parte, pe timp de noapte.

Totodată, aceștia au stabilit că viteza optimă pentru rulat pe drum plan este de 63 km/h, iar pe un drum în urcare este de 65 km/h. Cu astfel de “trucuri” în desagă au reușit cei doi să atingă un consum de carburant atât de mic.

Foto | Ford

Adaugă un comentariu