Top 5 – Cele mai interesante break-uri de la Geneva

m ajuns la acea vârstă la care break-urile devin din ce în ce mai interesante. În cadrul Salonului Auto de la Geneva, producătorii au expus și câteva astfel de modele. Iată 5 dintre cele mai interesante break-uri pe care le-am putut admira în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

1.BMW Seria 5 Touring

BMW a expus în premieră internațională noul Seria 5 Touring. Modelul se adresează celor care vor să beneficieze de și mai mult spațiu, iar debutul comercial va avea loc în vara acestui an. Din punct de vedere estetic, BMW Seria 5 Touring preia elementele de pe sedan, singurele modificări fiind în zona posterioară. Spre deosebire de vechea generație, noul Seria 5 Touring este mai lung cu 36 de milimetri și mai lat cu 8 milimetri. Ampatamentul a crescut și el cu 7 milimetri, în timp ce masa totală scade, în medie, cu 100 de kilograme.

Detalii complete despre BMW Seria 5 Touring

Galerie foto BMW Seria 5 Touring

2. Hyundai i30 Wagon

O altă prezență interesantă pe scena Salonului Auto de la Geneva a fost i30 Wagon. Break-ul compact gândit de Hyundai vine cu un portbagaj de 602 litri, dar la nevoie acesta poate fi extins până la 1.650 de litri. Pentru a avea un punct de plecare, vă mai spunem că vechea generație avea un portbagaj de 528 de litri care putea fi extins până la 1.642 de litri.

Detalii complete despre Hyundai i30 Wagon

Galerie foto Hyundai i30 Wagon

3.Mercedes-AMG E63 S T-Modell

Tot la Geneva, Mercedes-Benz a adus în fața publicului versiunea E63 S T-Modell. Sub capota break-ului se află un V8 biturbo de 4,0 litri care produce 600 CP și 850 Nm, resurse puse în valoare cu ajutorul unei transmisii automate cu nouă rapoaret.

4. Opel Insignia Sports Tourer

Alături de sedanul Insignia, Opel a prezentat și break-ul Sports Tourer. Spre deosebire de vechea generație, noul Insignia Sports Tourer oferă o suprafață de încărcare mai mare cu 10 centimetri, lucru care se traduce printr-un portbagaj mai încăpător cu 100 de litri, ducând totalul la 1.640 de litri atunci când bancheta din spate este rabatată.

În ciuda faptului că noua generație a crescut, masa totală scade cu circa 200 de kilograme. Acest artificiu a fost făcut prin utilizarea unei platforme realizată din materiale mai ușoare.

Galerie foto Opel Insignia Sports Tourer

5. Porsche Panamera Sport Turismo

Am păstrat pentru final poate cel mai interesant break de la Geneva: Porsche Panamera Sport Turismo. Germanul are o lungime de 5.049 de mm, o lățime de 1.937 de mm și o înălțime de 1.428 de mm. Ampatamentul măsoară 2.950 de mm, iar asta înseamnă că toți pasagerii vor sta extrem de confortabil.

Pornind de la montanții B, Porsche Panamera Sport Turismo afișează un design unic pentru partea posterioară. În partea de sus, Porsche a instalat un eleron adaptiv care poate fi setat în trei poziții, în funcție de modul de condus și de setările selectate.

Detalii complete despre Panamera Sport Turismo sunt aici.

Galerie foto Panamera Sport Turismo

 

 

Adaugă un comentariu