Top 5: Sfaturi de cumpărare pentru o mașină nouă

Cumpărarea unei mașini noi este întotdeauna un prilej de sărbătoare în familie dar, pentru ca sărbătoarea să continue și după achiziție, trebuie să respecți câteva reguli simple. Iată cele mai importante 5 sfaturi de cumpărare.

Top 5: Sfaturi de cumpărare: Stabilește clar bugetul

Tendința cumpărătorului tipic din România este să cumpere o mașină peste puterile sale financiare, apelând la împrumuturi costisitoare. E bine să îți stabilești un buget clar, iar dacă optezi pentru un sistem de rate, asigură-te că valoarea ratelor, împreună cu cea a asigurărilor, să nu depășească 30% din bugetul lunar al familiei. Dealerilor auto le plac la nebunie cumpărătorii care se lasă purtați de emoții, dar cumpărarea unei mașini noi trebuie să fie matematică aplicată.

Top 5: Sfaturi de cumpărare: Obține o cotație pentru mașina ta veche

Dacă optezi să dai mașina veche la trade-in sau buy-back, nu strică să obții în prealabil o evaluare a acesteia. Dacă știi deja valoarea mașinii, este mai puțin probabil ca dealerul să te forțeze să dai mașina veche pe nimic. Vei obține astfel mai multe beneficii și vei plăti mai puțin pe noua mașină.

Top 5: Sfaturi de cumpărare: Studiază piața

Cu toate informațiile disponibile online, nu este o idee rea să studiezi online cele mai bune oferte. Alocând puțin timp pentru a compara prețuri, beneficii, valori de revânzare, sisteme de garanție, costuri de întreținere etc. vei putea face o alegere avizată. În plus, eviți pericolul ca dealerul să-ți forțeze mâna pentru a cumpăra echipamente opționale de care nu ai nevoie.

Top 5: Sfaturi de cumpărare: Fă mai multe test-drive-uri

Programează test-drive-uri cu mai multe modele aflate în atenția ta pentru a putea lua cea mai bună decizie. După ce ai ales pentru lista scurtă 2-3 modele, fă un test drive însoțit de familie. Nu numai că vei avea o a doua opinie, dar eviți să faci astfel și o achiziție pripită, la presiunile dealerului.

Citește și: 5 sfaturi pentru un test drive edificator

Top 5: Sfaturi de cumpărare: Consideră un model SH

Toată lumea își dorește o mașină nouă, dar trebuie să știi că o mașină nouă își pierde valoarea faorte repede, chiar din momentul în care ieși pe poarta dealerului. Uneori, o mașină rulată numai câțiva ani se poate dovedi o alegere mai bună. Nu numai că nu se va devaloriza la fel de mult, dar poate fi cumpărată și mult mai ieftin.

Adaugă un comentariu