UE: Taxe de drum în funcție de norma de poluare

Posesorii de vehicule care tranzitează statele din cadrul Uniunii Europene ar putea plăti taxe de drum în funcție de norma de poluare a mașinilor. Pe scurt, poluezi mai mult, plătești mai mult.

Intenția a fost dezvăluită de doi oficiali ai Comisiei Europene și reprezintă prima măsură care vizează trasarea unor principii clare pentru toate statele UE în ceea ce privește taxele de drum.

De asemenea, Reuters spune că Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) susține taxarea accentuată a posesorilor de mașini vechi. „Orice taxare a utilizării durmurilor care nu ia în calcul emisiile reale de noxe va duce la «sub-optimizarea» parcului auto’, a menţionat ACEA într-un document.

Reuters spune că directiva UE nu o să oblige statele membre să taxeze utilizarea drumurilor în funcție de normele de poluare, dar trasează liniile directoare pentru ca o astfel de măsură să fie aplicată omogen pe tot cuprinsul UE. Cel mai probabil, varianta finală va fi publicată la finalul lunii mai.

Sursa | Capital

    Adrian says:

    O directiva care va incuraja vanzarea masinilor noi, n-o sa convina multor romani care isi pot permite doar o masina second-hand pana in 5000 euro.

Adaugă un comentariu