Urmările războiului din Ucraina: uzina Dacia suspendă producția de transmisii

Uzina Dacia suspendă producția cutiilor de viteze. Motivul este strâns legat de lipsa cererii pentru aceste componente din partea uzinelor Renault din Federația Rusă.

Pe lângă cutii de viteze, uzina din Mioveni produce și motoare pentru fabricile Global Acces ale Grupului Renault, dar și pentru japonezii de la Nissan. Sancțiunile impuse Rusiei au oprit producția locală a mărcilor amintite anterior, precum și a altor branduri, care au anunțat inclusiv că nu vor mai livra autoturisme către teritoriul Rusiei până la încheierea conflictului din Ucraina.

Transmisiile Dacia și Renault sunt produse la Uzina Mecanică și Șasiuri. Până acum, uzina a mai fost nevoită să sisteze activitatea în 2020, din pricina pandemiei de Coronavirus.

Totuși, înainte de izbucnirea conflitului de la nordul granițelor României, Dacia se bucura de o creștere cu 3,1% în 2021. Anul trecut, uzina Dacia a vândut 537.095 de mașini, cel mai popular model fiind Dacia Sandero, urmat de Duster.

Dacia rămâne în preferințele clienților particulari europeni. În Franța reprezintă cea mai bine vândută marcă auto, în timp ce pe piețele din Italia, Spania, Polonia, Cehia, Ungaria, Croația, Austria, Portugalia și Belgia Dacia se află în top 5.

Adaugă un comentariu