Volkswagen ID.6: noi informații despre viitoarea electrică VW

Printre următoarele electrice de la Volkswagen se numără și un sedan de clasă medie, botezat ID.6, oferit cu tracțiuni 4×2 și 4×4.

Citește și:

Volkswagen pregătește un model electric cu autonomie de 700 km

Volkswagen implementează o nouă strategie pentru vânzări în China

Volkswagen, parteneriat cu Renovatio. Ce noi beneficii au clienții

Volkswagen a dezvăluit recent că lucrează la un model electric prefigurat, în linii mari, de conceptul ID Space Vizzion din 2019 — este cel pe care îl vedeți în imaginea de mai sus.

Spre deosebire de Space Vizzion, modelul de serie — botezat ID.6 — va fi sedan și nu break. Și, sigur, ne așteptăm ca și estetica să fie alterată în procesul de tranziție către linia de producție.

Într-o discuție recentă cu publicația britanică Autocar, Frank Welsch, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare de la Volkswagen, a oferit câteva informații noi privind proiectul la care lucrează.

Astfel aflăm că ID.6 va fi un sedan cu dimensiuni similare cu ale lui Passat, oferit în două versiuni de transmisie: 4×2, cu punte spate motrică, și 4×4. Versiunea cu tracțiune integrală va avea două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Totodată, ID.6 cu tracțiune integrală va primi și o versiune de performanță, GTX, care se va lăuda cu un sprint 0-100 km/h în 5,6 secunde.

Știam deja că berlina nemților va avea o autonomie de 700 de kilometri, mulțumită unei baterii de 84 kWh, însă acum aflăm și că 230 de kilometri de autonomie vor fi recuperați într-o sesiune de doar 10 minute de încărcare. VW ID.6 va putea fi încărcat la surse de până la 200 kW.

Adaugă un comentariu