Volkswagen pregătește un model electric cu autonomie de 700 km

Volkswagen lucrează la un nou model electric, bazat pe conceptul ID Space Vizzion, pe care îl vom vedea în 2023, care promite o autonomie impresionantă.

Citește și:

Volkswagen renunță la planurile de a deschide o uzină în Turcia

Cum și-a propus Volkswagen să transforme radical o insulă grecească

Noul Volkswagen Golf primește versiune cu gaz natural comprimat. Are 130 CP

La finalul anului trecut, Volkswagen a prezentat conceptul ID Space Vizzion, care — am zis noi la acea vreme — prefigurează breakul viitorului. Conceptul era propulsat electric de un motor cu 360 de cai-putere, hrănit de o baterie de 82 kWh.

Nu știm dacă aceste cifre se vor păstra și pe versiunea de serie, însă știm că aceasta este în lucru. Confirmarea a venit chiar de la șeful diviziei de autoturisme de la Volkswagen, Ralf Brandstatter, care a descris pe profilul său de LinkedIn proiectul la care lucrează acum, Aero B.

Fără să intre în foarte multe detalii, acesta a menționat că modelul va intra în producție în 2023, la uzina de la Emden, și va promite o autonomie de 700 de kilometri. Totodată, Aero B se va lăuda cu timpi de încărcare mai scurți și performanțe mai bune decât produsele create de Volkswagen până acum pe platforma electrică modulară MEB.

Adaugă un comentariu