Volvo a demarat producția lui XC60

Volvo a adus pe piață o nouă generație XC60. Modelul producătorului suedez a fost prezentat cu mare fast în cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar apoi a poposit și în SUA, în timpul Salonului Auto de la New York.

Conform oficialilor Volvo, noul XC60 a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Torslanda, Suedia. Primul exemplar care a ieșit de pe poarta fabricii a fost unul vopsit în culoarea Crystal White și echipat cu motorizarea T5.

Gama de propulsoare cuprinde trei unități pe benzină și două diesel. Vârful de lance va fi versiunea T8 Twin Engine cu un sistem hibrid plug-in, care dezvoltă 407 CP și promite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,3 secunde. Tot pentru fanii motoarelor Otto sunt disponibile și variantele T5 și T6, cu puteri de 254 și 320 CP. Cel mai puternic motor diesel dezvoltă 235 CP și va fi regăsit sub titulatura D5, iar același propulsor va fi oferit și într-o variantă de 190 CP, denumită D4.

Interiorul este asemănător cu cel al fratelui mai mare XC90, având același sistem de infotainment cu ecran generos și layout portrait, dar și inovatorul sistem de climatizare CleanZone cu patru zone care filtreză aerul de substanțele poluante, oferind o atmosferă curată, tipic scandinavă.

Clipuri de prezentare Volvo XC60Adaugă un comentariu