De ce purta Enzo Ferrari ochelari de soare permanent? Iată trei mituri!

Enzo Ferrari a fost o figură emblematică a lumii automobilistice europene și mondiale. Italianul a fost un personaj fascinant, iar inteligența sa a fost peste medie. Acesta avea o pasiune pentru ochelarii de soare pe care-i purta permanent. De ce? Există mai multe mituri despre ochelarii negri de soare…

1. Enzo Ferrari era foarte pasionat de ochelari de soare. O primă variantă este aceeea că Ferrari a început să poarte aces accesoriu în public în anii 1950 din dorința de a avea o imagine enigmatică, dar și pentru că era un tip ce punea moda pe primul plan.

2. Pe data de 30 iunie 1956, Enzo Ferrari îi pierdea pe Alfredo Ferrari, fiul său, care deceda la doar 24 de ani din pricina unei boli necruțătoare. O altă variantă vehiculată este aceea că tatăl său a ales să poarte ochelarii de soare negri întreaga viață în semn de doliu față de pierderea suferită. Ba mai mult, se pare că Ferrari mergea zilnic la mormântul fiului său.

3. Un al treilea mit face referire la un defect pe care Enzo Ferrari l-ar fi avut la ochiul stâng. Mai mult, se pare că medicul i-ar fi recomandat să se ferească de razele soarelui și de aceea, italianul prefera să poarte permanent ochelarii de soare.

Care dintre variante ți se pare mai plauzibilă?

Enzo Ferrari

Adaugă un comentariu