Huawei P20 Pro şi Dani Oţil: Dragoste la prima fotografie (Video)

Huawei a lansat P20 Pro, iar fotografia cu telefonul mobil nu a mai fost la fel. Cu trei camere Leica pe spate, P20 Pro poate înlocui cu succes o action camera. Iată experienţa lui Dani Oţil.

 

Aştept de mult timp telefonul acesta. Am citit despre el, am văzut filmuleţe despre el, aşa că am zis să îl pun şi la treabă. Cele mai multe review-uri sunt pentru camere, felul cum filmează/fotografiază. Eu raţe pe lac nu pozez, iar un slo-mo cu ele nu cred că era interesant, aşadar am luat telefonul cu mine la un antrenament cu motorul.

P20 Pro adună cele mai multe puncte în toate testele făcute pe camerele telefoanelor mobile. Bate detaşat ultimele produse concurente. şi are şi cu ce: trei camere pe spate, din care fiecare face altceva – una de 40MP RGB, una de 20MP monocrom şi una de 8MP telefoto. Ce trebuie să înţelegem de aici: la prima vedere, nimic, pentru că softul face tot, în funcţie de ce îi cerem. Dar tradus pe scurt: mult mai multe detalii decât la orice altă cameră, poze mult mai bune în lumină slabă şi două tipuri de zoom – unul optic de 3x şi unul hibrid de 5x, care culmea… chiar funcţionează. Camera de selfie are 24 MP şi cred că pe fete le interesează asta mai mult.

Ce mă interesează pe mine la camerele unui telefon:

  1. Să facă focus repede.
  2. Să nu îmi „umfle' pozele cu nuanţe şi culori care nu există.
  3. Să am detalii multe.
  4. Să nu ceară prea multă lumină.
  5. Să filmeze corect, cu stabilizare.
  6. Să facă slow-mo şi superslow-mo.

Apropo de slow-uri, am observat că oamenii postează tot mai multe astfel de clipuri video. Huawei a ajuns la 960 fps, adică o încetinire' de 32x. Atenţie, ca să îţi iasă un slow bun, trebuie să ai mult mai multă lumină decât pentru o filmare normală şi ai nevoie de un pic de dibăcie. Noi ne-am jucat vreo jumătate de oră până ne-au ieşit câteva lucruri interesante. Regulile se aplică şi la camerele de mii de euro special concepute pentru slow-motion.

Nu ştiu câţi dintre noi trecem telefonul în modul Pro' când e vorba de camere. Eu trăiesc între cameramani, aşa că din când în când ne place să facem şi experimente. E greu să te descurci printre setări dacă nu eşti măcar puţin pasionat sau dacă nu ai condus' măcar o dată un DSLR. Dacă nu vrei să îţi baţi capul, îţi recomand câteva presetări ce îl fac pe

Huawei P20 Pro să intuiască ce îţi doreşti. Modul Portrait' te va ajuta nu numai la portrete, ci şi la poze cu mâncare (să nu­mi spui că nu ai fotografiat mâncare niciodată, că nu te cred). Night mode' te va surprinde plăcut (mai ales dacă nu mişti camera) cu poze pe care nu le-ai mai văzut vreodată pe un telefon. Cine nu a fotografiat ceva ce părea interesant văzut cu ochiul liber noaptea, dar în fotografie nu se mai vedea nimic?!? Ei bine, lucrurile s-au mai schimbat.

O să mă întrebaţi cine foloseşte telefonul pentru foto/video la o tură cu motorul. E ok întrebarea. Până acum ceva vreme foloseam exclusiv GoPro-uri şi camere action de toate tipurile. Diferenţa e că pentru un slow pe o cameră action trebuie să apeşi prea multe butoane, iar ca să îl verifici sau să postezi mai pierzi nişte timp. Unele action cameras nici nu au display sau e atât de mic şi sărac încât nu îţi poţi face o idee. Telefoane, din motive de securitate, avem cam toţi, iar de când cu rezistenţa la praf/umezeală, lucrurile tind să cântărească mai greu pe partea telefoanelor.

Pe mine mă enervează bateriile externe. Sunt grele, mari şi îţi transformă telefonul mobil în unul fix. Adică ai tot timpul un fir ataşat, care ori iese din buzunar, ori din geantă, ori stă pe masă. De ceva vreme îmi aleg telefoanele după baterie. Am ales tot timpul baterii de peste 3500 mAh. P20 Pro are 4000 – asta înseamnă o zi şi jumătate de autonomie la o folosire medie sau o zi la folosire din plin. Cert e că de când îl scoţi de la încărcat dimineaţa până te bagi la somn, nu ai nevoie de curent. De specificat că de la seria Mate 10, Huawei a introdus Inteligenţa Artificială, care îţi învaţă stilul de utilizare şi adaptează consumul de resurse. La P20 Pro, asta se simte şi mai tare.

Pentru că nu sunt un fan design, nu mă uit prea mult la sticlă, ceramică, tablă, etc…şi tot timpul am avut bumper sau husă, am să închei cu display-ul: 6,1 inchi. Impresionant, foarte bright. Am făcut testele în soare puternic şi nu am avut niciun fel de problemă.

Aşadar, fani sport sau ai diferitelor activităţi sportive… recomand Huawei P20 Pro, mai ales pentru foto/video.

 

Huawei P20 Pro – prezentare

Procesor Hisilicon Kirin 970, octacore + i7 co-processor

Frecvenţă 4×2,4 GHz + 4x 1,8 GHz

Ecran 6,1 inchi OLED

Rezoluţie 1080 x 2240, 408 ppi

Memorie RAM 6 GB

Memorie internă 128 GB

Camera foto sistem triplu-camera Leica

40 MP + 20 MP + 8 MP, cu aperturi de f/1,8-f:1,6-f:2,4, zoom optic 3x, zoom hibrid 5x

Funcţii foto inovatoare: Tehnologia Master AI, bazată pe Inteligenţa Artificială şi Huawei AIS, o tehnologie avansat` AI de stabilizare optică

Baterie 4000 mAh

Încărcare rapidă 58% în 30 de minute

Preţ recomandat

3.900 lei

Adaugă un comentariu