Aston Martin DBS Superleggera celebrează Concorde cu o ediție specială

Au trecut 50 de ani de la primul zbor al supersonicului Concorde, iar Aston Martin nu vrea ca acest eveniment să treacă neobservat, așa că a creat un DBS Superleggera în ediție specială.

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre Aston Martin DBX, primul SUV al producătorului

Ce modele Aston Martin vom vedea în noul film „James Bond'

Anul 2019 marchează jumătate de secol de la primul zbor al celui mai rapid avion de pasageri din lume, supersonicul Concorde. Pentru a celebra acest moment important, Aston Martin a pregătit o ediție specială bazată pe modelul DBS Superleggera.

Pe numele său complet Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition, modelul aniversar a fost dezvoltat de divizia Q by Aston Martin împreună cu British Airways (unul dintre cei doi operatori aerieni care a avut în flota sa Concorde).

DBS Concorde Edition se remarcă vizual prin tema cromatică – identincă cu cea a aeronavelor British Airways. Plafonul este din fibră de carbon și poartă conturul desenat al unui Concorde. La interior, pragurile laterale și spătarele scaunelor sunt inscripționate cu numele aeronavei care a efectuat primul zbor transatlantic. Catarama din zona cotierei și fețele portierelor poartă, de asemenea, forma legendarului Concorde.

Motorul V12 de 5,2 litri de sub capota lui Concorde Edition este același pe care îl găsim și pe DBS Superleggera. Cei 725 de cai-putere și 900 de Newtoni-metru sunt trimiși către puntea spate și propulsează mașina de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde și până la o viteză maximă de 340 km/h.

Doar 10 astfel de unități vor fi produse; acestea vor fi comercializate exclusiv de către dealerul Aston Martin din Bristol. Nu se cunoaște prețul unui astfel de exemplar, dar având în vedere natura sa exclusivistă, va fi considerabil mai mare decât cei 305.000 de euro pe care versiunea standard DBS îi cere.

Adaugă un comentariu