Aston Martin DBS Superleggera Volante: cel mai iute cabrio al englezilor

Aston Martin DBS Superleggera Volante este cel mai iute model decapotabil lansat vreodată de marca din Gaydon.

Din punct de vedere stilistic, acest model împrumută tușe de design de la fratele său coupe, dar mai multe elemente aerodinamice au fost modificate pentru a oferi o apăsare suplimentară. De exemplu, fantele de aerisire integrate în aripile laterale sunt optimizate pentru a ‘apăsa’ cu mai multă forță pe puntea față la viteze ridicate, ceea ce oferă un plus de stabilitate sistemului de direcție.

Tot în materie de aerodinamică, Aston Martin a îmbunătățit sistemul Aeroblade II, care va asigura un plus de apăsare pe puntea spate. În plus față de fratele său coupe, acest model produce o apăsare de 177 de kilograme la viteze ridicate.

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!’

 

Vorbim despre un cabrio cu un motor V12 twin-turbo, care are o cilindree de 5.2 litri și dezvoltă 725 CP și 900 Nm. Singura transmisie oferită este o cutie automată cu opt trepte, care îi permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în doar 3.6 secunde și un sprint 0-160 km/h în doar 6.7 secunde. Adică mai rapid decât multe alte modele decapotabile de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă a lui DBS Superleggera Volante este de 340 km/h.

Acest model cabrio are un acoperiș retractabil din material textil. El poate fi capotat sau decapotat în doar 14 secunde, iar clienții trebuie să aleagă una din opt nuanțe disponibile la momentul comenzii. Pentru antifonare optimă, acest soft-top este realizat din opt straturi, fiind utilizate mai multe tipuri de material pentru a atinge standardele așteptate de marca britanică.

O noutate interesantă este faptul că acest model poate primi un finisaj din fibră de carbon pentru rama parbrizului, o premieră pentru un Aston Martin. Finisajul poate fi aplicat și la nivelul capacului care ascunde acoperișul retractabil, însă nu implică înlocuirea piesei cu una identică realizată din fibră de carbon, ci doar acoperirea acesteia cu materialul respectiv.

Aston Martin DBS Superleggera Volante are un habitaclu care oferă patru locuri, fiind vorba despre o configurație 2+2. Cele din spate ar putea fi potrivite doar pentru pasageri mai scunzi, dar cei care cumpără acest model nu au transportul de persoane pe primele locuri ale listei de priorități.

DBS Superleggera Volante vine cu dotări precum scaune față încălzite, ecran multimedia cu diagonala de opt inchi, volan sport îmbrăcat în piele, ornamente piano black și tapițerie mixtă piele-alcantara.

Un asemenea model pleacă de la 295.000 de euro. Aston Martin are și o reprezentanță oficială în România, deci cei care își permit un asemenea cabrio îl vor putea personaliza și servisa direct de la dealerul oficial din țară, localizat în Otopeni.

Adaugă un comentariu