Audi RS3 Sportback: motor nou și un look agresiv

Audi RS3 Sportback va avea premiera mondială în cadrul Salonului auto de la Geneva, luna viitoare. Hot-hatch-ul german primește același tratament ca și fratele său, RS3 Sedan, care a fost introdus anul trecut, în cadrul Salonului auto de la Paris. 

Ca și modelul în trei volume, RS3 Sportback beneficiază de serviciile aceluiași motor cu cinci cilindri de 2,5 litri, care dezvoltă 400 CP (beat this, Mercedes!) – cea mai puternică motorizare de serie cu cinci cilindri din lume potrivit Audi. Acesta are blocul motor din aluminiu, ceea ce-i permite să dea jos 26 kg față de generația anterioară. Cuplul motor maxim, de 480 Nm, este disponibil de la 1700 rpm și rămâne constant până la 5850 rpm – impresionant!

Citește și Audi RS3 Sedan a debutat la Paris cu 400 CP sub capotă

Cutia de viteze cu dublu ambreiaj S tronic cu șapte trepte, precum și sistemul de tracțiune integrală quattro sunt responsabile pentru a pune aceste performanțe fantastice pe asfalt. Timpul de 4,1 secunde pentru accelerația de la 0 la 100 km/h arată că acestea se achită foarte bine de sarcina lor dificilă. Viteza maximă este limitată la 250 km.h dar, la cerere, aceasta poate fi ridicată la 280 km/h.

Lansarea pe piață este prevăzută pentru luna august, cu toate că Audi RS3 Sportback va putea fi comandat de clienți chiar din aprilie. Prețul de bază anunțat de Audi este de 54.600 de euro, cu 1.300 de euro mai mic decât al fratelui RS3 Sedan.

Adaugă un comentariu