Mini John Cooper Works Countryman: Un britanic la Shanghai

Englezii au păstrat ce era mai bun pentru chinezi: prezentarea în premieră mondială a vârfului de gamă Mini John Cooper Works Countryman tocmai a avut loc la Salonul Auto de la Shanghai, ediția 2017.

Oarecum surprinzător, primele informații tehnice din cuprinsul comunicatului oficial nu făceau referire nici la cai-putere, nici la performanțe, ci la un consum mediu de 7,4 l/100 km și niște emisii poluante de numai 175 g CO2/km. Bineînțeles, înțelegem necesitățile diplomatice ale unui discurs prin care ai de promovat cea mai puternică variantă a ofertei de SUV-uri compacte Countryman.

Acum, pentru că intuim prea bine ce anume ar dori să știe lumea mai mult și mai mult despre John Cooper Works Countryman, iată cifrele magice: 231 CP, cuplu maxim de 350 Nm și accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,2 s. Demne de menționat în privința alcătuirii părții mecanice sunt motorizarea de 2,0 litri turbo, cutia de viteze manuală cu 6 trepte și tracțiunea integrală All4. Pentru piața chineză, în echiparea standard este inclusă o cutie de viteze automată Steptronic cu 8 trepte.

Așadar, indiferent de tipul de cutie, vorbim aici despre o platformă sportivă convingătoare, completată cu suspensii, frâne și direcție pe măsură. Un amănunt care subliniază că nu ai ce să cauți cu mașina asta în offroad: pneurile cu secțiune joasă sunt montate pe jante care au diametrul de 18 inchi.

Adaugă un comentariu