Opel Vivaro electric promite autonomie de până la 330 de kilometri

Opel a prezentat primele imagini și informații cu versiunea electrică a autoutilitarei Vivaro, care dispune de 136 CP și 260 Nm.

Citește și:

Unde poți merge cu mașina și ce completezi în declarație

Operatorii de flote tocmai au primit o nouă ofertă: un Opel Vivaro electric! Brandul german și-a făcut debutul în segmentul utilitarelor electrice cu Vivaro-e, care-și păstrează, în cea mai mare parte, caracteristicile muncitoreșt, însă promite zero emisii.

Opel Vivaro-e este pus în mișcare de un motor electric cu 136 CP și 200 Nm, alimentat, în versiunea entry-level, de o baterie cu capacitate de 50 kWh care asigură o autonomie de 230 de kilometri. Clienții pot opta și pentru un pachet mai mare de baterii‚ de 75 kWh, care crește autonomia electrică până la 330 de kilometri.

Alimentat la o sursă de 100 kW, Vivaro-e își reîncarcă 80% din bateria de 50 kWh în doar 30 de minute; pentru bateria mai mare, același proces este parcurs în 45 de minute. Vivaro-e vine echipat și cu încărcător mono-fazic (7,4 kW) sau tri-fazic (11 kW).

Tranziția la sistem de propulsie electric a însemnat, în cazul lui Vivaro, reducerea capacității de încărcare la 1.275 de kilograme — de la 1.405 kg, cât are un Vivaro echipat cu motor termic. Opțional, Vivaro-e poate dispune de un cârlig de remorcare; capacitatea de tractare este de 1.000 de kilograme.

Opel Vivaro-e este oferit în trei versiuni de caroserie, cu lungimi de 4,6 metri (și volum de încărcare de 4,6 metri cubi), 4,95 metri (și 5,8 metri cubi) și 5,3 metri (și volum de 6,6 metri cubi).

Pe partea de tehnologie de asistență, Vivaro-e primește Lane Keep Assist, Extended Traffic Sign Recognition, Drowsiness Alert, Semi-adaptive Cruise Control, Forward Collision Alert și Automatic Emergency Braking. La capitolul infotainment, autoutilitara electrică Opel vine cu infotainment cu ecran tactic de 7 inci și compatibilitate Bluetooth, Apple CarPlay și Android Auto.

Adaugă un comentariu