Ford EcoSport pentru Europa – informatii si foto oficiale

Ford prezinta versiunea europeana a SUV-ului de clasa mica EcoSport la Mobile World Congress care are loc in aceste zile la Barcelona, urmand a fi apoi expus si la Geneva saptamana viitoare.

Cu 4241/1765/1696 mm, EcoSport se incadreaza perfect in peisajul SUV-urilor de clasa mica. Modelul a debutat in Brazilia cu tractiune fata si un motor aspirat de 2 litri si 141 CP, urmand a deveni un model global.

Pe piata europeana, trenul de rulare, directia si motoarele vor fi adaptate cerintelor de pe Batranul Continent, unde va concura cu Opel Mokka, Nissan Juke dar si cu noile Renault Captur sau Peugeot 2008.

Spre deosebire de concurentii sai, EcoSport adopta un look de off-road cu o parte frontala agresiva si roata de rezerva montata pe hayon in exterior.

Gama de motoare va cuprinde excelentul 1.0 Ecoboost de 1 litru si 125 CP, alaturi de care se va oferi un alt motor pe benzina de 1,5 litri si 110 CP. La start va fi disponibil si dieselul de 1,6 litri si 90 CP, despre care Ford spune ca va fi foarte economic.

Curios ca nu se ofera si versiunea diesel mai puternica de 115 CP, deoarece rivalii amintiti au un astfel de motor cu putere similara in gama.

Ecosport este construit pe platforma lui Ford Fiesta, iar plansa de bord este inspirata dupa cea de la Fiesta.

Volumul portbagajului va masura 362 de litri, fiind comparabil cu cel al lui Mokka (356 de litri).

La fel ca si B-Max, Ecosport va dispune de sistemul SYNC de activare prin voce si SYNC Emergency Assistance. In plus, va fi unul din primele moddele Ford care va oferi in Europa sistemul SYNC AppLink, care permite controlul prin voce al smartphone-ului de catre pasagerul din fata.

Dupa Kuga, EcoSport este al doilea SUV care va debuta in Europa, ulterior urmand a fi lansat si Edge, un model plasat deasupra lui Kuga.

Adaugă un comentariu