PARIS LIVE – Renault Eolab, Peugeot 208 HYbrid Air 2L Concept si Citroen C4 Cactus Airflow 2L – Viitorul arata bine

Renault, Peugeot si Citroen, triada producatorilor din Franta, au pregatit pentru editia din 2014 a Salonului Auto de la Paris o serie de concepte menite sa ofere mobilitate si eficienta sporita.

Renault Eolab, “zeul vantului” in mitologia frantuzeasca moderna se lauda cu un design futurist sculptat special pentru a obtine valori exelente in ceea ce priveste coeficientul de fracare cu aerul.

Sub capota, Eolab se lauda cu un sistem de propulsie hibrid care foloseste un propulsor pe benzina de 1,0 litri si 75 CP si un motor electirc de 68 CP (50 kW). Conform oficialilor francezi, Eolab se lauda cu un consum de 1,0 litri la suta de kilometri.

Peugeot 208 HYbrid Air 2L Concept are la baza modelul 208 insa a primit o multime de modificari estetice, de structura si de tehnologie. Aerodinamica imbunatatita, masa totala mai mica si sistemul care foloseste aer comprimat il ajuta pe noul concept din Hexagon sa consume doar 2,0 litri la suta de kilometri.

Citroen C4 Cactus AirFlow 2L dispune de acelasi sistem hibrid utilizat de conceptul prezentat de Peugeot. Ca si in cazul fratelui din Socheaux, conceptul prezentat de Citroen se lauda cu un consum de 2,0 litri la suta de kilometri.

Adaugă un comentariu