Honda Accord de la 8.000 de euro: Numai pentru cunoscători

Honda Accord: prea puțini au apreciat-o când a fost nouă, cu toate că nu-i lipseau calitățile. E momentul acum să ne uităm la ea mai atent.

Un tip de familie bună, arătos, atletic, plin de calități practice, de încredere și modest. Un om cu astfel de calități nu ar fi avut, fără doar și poate, nicio problemă să-și găsească admiratori. O mașină cu aceleași calități însă nu este la fel de apreciată, cel puțin nu de către pragmaticii germani, iar Honda Accord, produsă între 2008 și 2015, este cel mai bun exemplu. Doar 1.253 de cumpărători  a convins Accord în ultimul an întreg de vânzări pe piața germană. În acest timp, în Statele Unite, în același an, s-au vândut 388.374 de unități, Accord fiind al doilea cel mai vândut model, după Toyota Camry.

Cu greu ai putea găsi un alt model de clasă medie care să fie atât de puțin apreciat de către germani ca Honda Accord. Dacă numai calitățile sale ar fi contat, modelul japonez s-ar fi aflat, cu siguranță, mult mai sus în topul vânzărilor. Fapt: în testul de anduranță Auto Bild, un Accord Tourer 2.2 i-DTEC a absolvit parcursul de peste 100.000 km cu nota finală 1-. La sfârșitul testului s-a putut constata calitatea excepțională a acestui model. Motorul era în stare perfectă, fără nicio urmă de uzură vizibilă sau măsurabilă. În plus, transmisia nu purta niciunul dintre semnele caracteristice ale uzurii pe roțile dințate. Primul set de discuri de frână a rămas pe mașină până la sfârșitul testului și ar fi putut să mai ruleze chiar și mai mult. Inspecția principală la TüV se încheie aproape întotdeauna fără a fi semnalate probleme semnificative.

Honda Accord

Cu toate acestea, Accord mai are și multe altele de oferit. Mașina noastră de test impresionează prin motorizarea pe cât de viguroasă, pe atât de rafinată și silențioasă, prin transmisia cu șase trepte cu timonerie precisă și prin direcția incisivă și foarte plăcută la condus. Da, Accord chiar poate să ofere plăcere celui care o conduce.

Un câștigător detașat al premiului de popularitate în cazul generației CU/CW (06.2008-07.2015) sunt motorizările diesel de 2,2 litri, cu 150 CP și 180 CP. Consumul trece rar de șapte litri, rafinamentul și puterea nu lipsesc, iar problemele tehnice sunt excepții absolute. Slăbiciuni: Portbagajul, în special în cazul versiunii break, ar putea fi ceva mai mare, iar confortul rulării ar putea fi o idee mai bun. În același timp, la unele modele apar urme de rugină la muchii. Acestea sunt pur cosmetice, nu pun probleme pe termen lung. Așadar, este perfect adevărat: cei care sunt în căutarea unei mașini de familie elegantă, deosebit de fiabilă și cu valențe sportive ar trebui să se uite ceva mai atent la Accord.

Honda Accord: urme inofensive de rugină și lac desprins în interior

Testul de anduranță Auto Bild, scrisorile de la cititori și un istoric impecabil la controalele TÜV o dovedesc: a opta generație a Hondei Accord este solidă ca o stâncă. Motorizările sunt adevărați maratoniști din punctul de vedere al fiabilității. Problemele serioase, așa cum sunt cele cu turbinele defecte sau ruperea lanțurilor de distribuție, sunt extrem de rare. Numai la anumite exemplare au fost semnalate urme de rugină la muchii și sub caroserie. Acestea nu afectează însă starea tehnică.

Honda AccordMotorizări
Ruperea lanțului de distribuție este o problemă inexistentă atât la diesel, cât și la benzină. Problemele tipice la diesel, cum e colmatarea filtrului de particule la peste 120.000 km, sunt frecvente și la alte mărci, nu doar la Honda.

Honda AccordRugină la muchii
Poate fi văzută la unele modele Accord în jurul prinderii capotei, în zona inferioară a capotei și la îmbinările de sub caroserie.

 

Honda AccordArticulațiile suspensiei și direcției
au o fiabilitate peste medie, defecțiunile sunt foarte rar semnalate. Rugina de suprafață pe elementele suspensiei este pur cosmetică.

 

Honda AccordDesprinderea lacului
În interior nu este o problemă doar la Honda. În jurul schimbătorului de viteze (foto) și la comenzile geamurilor electrice, vopseaua se poate curăța în timp.

Verdict
Nu este clar de ce vânzările de Accord au fost atât de slabe în Europa. Ca mașină rulată, japoneza este un adevărat pont pentru cunoscători. Este fiabilă, economică, cu un diesel puternic, având în plus un design dinamic și o ținută de drum sportivă.

Honda Accord

Adaugă un comentariu