Campionatul National de Raliuri – Francois Delecour se impune in Transilvania Rally

Aflat la volanul unui Peugeot 207 S2000, Francois Delecour a reusit sa se impuna in cea de-a patra etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop. Locul al doilea a fost ocupat de Edwin Keleti, dupa ce a dus o lupta foarte stransa cu Dan Gartofan, care a ocupat ultima pozitie a podiumului.

 

Delecour, care se afla la cea de-a 14-cea victorie de cand participa la competitii de motorsport in Romania, s-a impus in Transilvania Rally cu un avans de 1 minut si 24 de secunde si conduce detasat in clasamentul general al competitiei. Unul dintre momentele cheie din Transilvania Rally s-a petrecut in cea de-a doua zi cand acesta a parcurs in conditii de ud etapa de pe Tarnita, lunga de 25 de km. Francezul a declarat ca se considera foarte norocos, conditiile fiind extrem de dificile , iar asfaltul alunecos:  “Am avut noroc ca nu am lovit nimic, pentru ca raliul nostru s-ar fi incheiat acolo. Mi-a placut foarte mult combinatia de asfalt si macadam, nu am alergat niciodata pe probe de pamant cu setup si pneuri de asfalt si a fost o experienta foarte interesanta. Ceva asemanator cu Monte-Carlo, unde alergi cu pneuri de ud pe zapada.”

Edwin Keleti a fost cel care, la final, a reusit sa-si adjudece pozitia a doua la general, dupa un duel foarte intens cu ocupantul pozitiei a treia, Dan Girtofan. “O zi nebuna, in care am declansat atacul pe a doua bucla. Nu am avut o alegere inspirata a pneurilor pe prima Tarnita si am mers un pic la risc, dar am reusit apoi sa urcam pe doi. Suntem foarte foarte fericiti pentru acest rezultat. Raliul imi place foarte mult in aceasta configuratie, este extrem de tehnic, un raliu frumos. Pacat ca a plouat aseara, ploaia face foarte dificila, proba aceea e interesanta, dar era mai frumos sa fie uscat si sa fie mult mai multi spectatori.”, a declarat Edwin Keleti.

La randul sau, Dan Girtofan a subliniat ca Transilvania Rally a fost un raliu extrem de dur, cu un ritm foarte bun din partea concurentilor: “A fost o zi grea. Am avut un ritm bun de dimineata, dar am facut o mica eroare, care ne-a costat 30 si ceva de secunde si implicit locul doi, pentru ca ritmul este foarte ridicat in fata si orice greseala este imposibil de recuperat. Am muncit si in bucla a doua si am mai recuperat din deficit, pentru ca ajunsesem la un moment dat pe locul cinci, e un rezultat bun in final.”

 

Clasament Trasilvania Rally:

1. Francois Delecour   1:11:49.1
2. Edwin Keleti   +1:24.8
3. Dan Girtofan   +1:51.6
4. Simone Tempestini   +2:12.0
5. Manfred Stohl   +2:34.5
6. Marco Tempestini   +2:37.5
7. Sebi Barbu   +3:02.0
8. Gergo Szabo   +3:02.5
9. Andrei Cascaval   +7:30.0
10. Rares Tomita   +8:14.0

Clasament general Campionatul National de Raliuri:

Campionatul National de Raliuri

Sursa: AutoRally

Adaugă un comentariu