DTM 2014: Mattias Ekstrom castiga la Zandvoort

Suedezul Mattias Ekstrom s-a impus in etapa cu numarul noua, de la Zandvoort, din cadrul sezonului 2014 din DTM. Acesta a rusit sa departeze de locul 3 al clasamentului general, insa ultima etapa a sezonul, cea la Hockenheim, va fi cea care va stabili ocupantii locurilor doi si trei.

In cursa pentru locul secund, Mattias Ekström se va duela cu neamtul Christian Vietoris si cu italianul Edoardo Mortara. Primul dintre acestia are 81 de puncte in clasamentul general, urmat de Vietoris cu 69 de puncte si de Mortara cu 68.

Dupa un start perfect in etapa de astazi, Martin Wittmann (BMW), castigatorul, din punct de vedere matematic, al acestui sezon, s-a vazut invins de Ekstrom. Neamtul si-a adujudecat insa pozitia secunda a clasamentului de etapa. Pe ultima treapta a podiumului a urcat Martin Tomczyk, un alt pilot BMW.

In lupta pentru constructori, BMW conduce campionatul cu 362 de puncte, urmat de Audi cu 341 de puncte, in timp ce Mercedes-Benz a strans doar 206 puncte.

Campionatul German de Turisme va reveni pe pamant natal pe 19 octombrie, la Hockenheim, pentru ultima etapa din acest sezon competitional.

Afla tot ce s-a intamplat in acest sezon de DTM accesand link-ul acesta.

Adaugă un comentariu