Platforma Femei în Motorsport, premiată la Gala Societății Civile 2020

La doar un an și jumătate de la lansare, platforma Femei în Motorsport a câștigat pe 1 octombrie 2020 Premiul III la categoria Dezvoltare economică și socială din cadrul Galei Societății Civile 2020.

Citește și:

Femei în Motorsport, proiectul fondat de pilotul Cristiana Oprea, a împlinit un an

10 femei înscrise la startul Raliului Argeșului 2020

Din motive ce țin de contextul actual, evenimentul din acest an a avut loc sub forma unui talk show difuzat pe Rock FM și online, găzduit de Răzvan Exarhu. Gala Societății Civile (GSC) a fost inițiată în 2002 și este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România.

Proiectul FIM este fondat și administrat de pilotul Cristiana Oprea și a fost nominalizat la Gala Societății Civile 2020 la 3 categorii: Proiecte pentru tineret, Inițiative cetățenești și Dezvoltare economică și socială. În plus, Femei în Motorsport este nominalizată și la Webstock Awards la categoria Best Social Good Campaign’ – o categorie dedicată campaniilor inițiate de creatori de conținut sau persoane publice, lansate în ultimul an, ce au sprijinit o inițiativă sau o idee de bine, au căutat să schimbe percepții, au sustțnut comunități. Webstock Awards – cea mai mare gală de premiere a proiectelor social media – va avea loc tot online, din cauza restricțiilor generate de pandemie, pe 9 octombrie.

Sezonul competițional fiind pe final, primele titluri au fost deja adjudecate: Francesca Maior (copilot de raliuri) a devenit alături de fratele său, pilotul Norbert Maior, campioană la două roți motrice în Campionatul Național de Raliuri 2020, unde au avut o evoluție spectaculoasă întreg sezonul. Denisa Resiga a devenit, tot în postura de copilot alături de soțul său, campioană a Campionatului Național Rally 2.

FIM a urmărit cu interes evoluția tinerelor Patricia Sîrbu, pilot în Campionatul Național de Rallycross, dar și a Dariei Gănescu, pilot de motociclism viteză în Campionatul Est European BMU și în Campionatul Național. Daria a reușit în iulie 2020 o performanță deosebită, câștigând detașat Grand Prix Bulgaria la clasa 300, etapă a Campionatului Est European BMU. Alina-Cristina Udrescu, pilot motociclism viteză, a avut un parcurs bun în MotoRC, unde a urcat de mai multe ori pe podium și și-a propus să ajungă în 2021 la Cupa Europeană de Femei, un eveniment de referință în motociclism.

Campionatul Național Women Rally organizat de Laura Savu va încheia cu bine cel de-al doilea an consecutiv în care s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Cu 3 evenimente în acest an (Timișoara, București și Cluj-Napoca), Women Rally a înregistrat un nou record de participare, cu 80 de femei pe lista de start la etapa de la Cluj-Napoca din acest weekend (2-3 octombrie). Se reconfirmă astfel relevanța conceptului Women Rally pe scena automobilismului românesc, care continuă să construiască o nouă poartă de acces pentru amatoarele de pilotaj spre trepte mai înalte ale competițiilor pe patru roți. Nu în ultimul rând, platforma Femei în Motorsport salută inițiativa Retromobil de a introduce clasamentul Women in Motorsport/Femei în Motorsport la evenimentele de regularitate organizate.

    Cezar says:

    O initiativa excelenta , #sifemeilepot #respectpentrufemei .

Adaugă un comentariu