Formula 1 – Hamilton câștigă Marele Premiu al Statelor Unite și devine triplu campion mondial

Lupta pentru titlul de campion mondial s-a încheiat. Lewis Hamilton s-a impus cu mare noroc în Marele Premiu al Statelor Unite și a devenit matematic campion mondial cu trei etape înainte de închiderea sezonului 2015.

În schimb, lupta pentru locul secund rămâne deschisă, întrucât Nico Rosberg a reușit un loc doi la Austin, iar Sebastian Vettel a terminat pe ultima poziție a podiumului.

Deși Nico Rosberg a făcut o cursă foarte bună, germanul greșește cu șapte tururi înainte de final. Aflat pe locul doi, Hamilton profită din plin de cadoul făcut de Rosberg, trece în fruntea cursei și merge ceas până la final.

Sebastian Vettel a forțat foarte mult în ultimele tururi, reușește să-l prindă pe Rosberg, însă germanul de la Mercedes-AMG se apără frumos, iar steagul caroiat anunță finalul cursei.

Pe poziția a patra a cursei a terminat Max Verstappen, urmat de Sergio Perez, Carlos Sainz Jr., Jenson Button, Pastor Maldonado, Felipe Nasr, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso și Alexander Rossi.

Cursa de la Austin a adus opt abandonuri: Daniil Kvyat, Nico Hulkenberg, Kimi Raikkonen, Marcus Ericsson, Felipe Massa, Romain Grosjean, Valtteri Bottas și Will Stevens.

Adaugă un comentariu