Formula 1: Hamilton se impune la Suzuka si isi consolideaza pozitia de lider

Lewis Hamilton, pilotul Mercedes reuseste sa invinga la Suzuka si sa-si consolideze pozitia de lider in fata coechipierului Nico Rosberg, dupa o cursa plina de evenimente nefericite, in care Safety Car-ul si ploaia au fost in centrul atentiei.

Pe pozitia a treia a clasamentului de etapa a sosit Sebastian Vettel, urmat de Daniel Ricciardo, Jenson Button si Valtteri Bottas.

Cursa de anul acesta de la Suzuka a stat sub semnul ploii. Marele Premiu al Japoniei a debutat sub Safety Car si a fost suspendat inca din turul doi, moment in care monoposturile au intrat in pitlane. Dupa aproximativ 20 de minute, pilotii au iesit iarasi pe circuit sub Safety Car si lucrurile au ramas asa pana in turul cu numarul 9.

La reluare, Hamilton face o cursa buna si dupa o serie de probleme tehnice inregistrate de Rosberg, britanicul trece pe prima pozitie si ramana acolo pana la final. Din nefericire, Marele Premiu al Japoniei a adus si un accident grav. Jules Bianchi, unul dintre pilotii Mariussia a suferit un accident grav si a fost operat la cap.

Adaugă un comentariu