Formula 1 – Marele Premiu al Australiei: Hamilton se impune în prima cursă a sezonului

Start în sezonul 2015 al Formulei 1! Ca în fiecare an, competiția regină a motorsportului debutează cu Marele Premiu al Australiei.

Săgețile argintii Mercedes au dominat atât calificările cât și cursa din această dimineață. Hamilton a plecat primul, urmat de Rosberg, iar la final, lucrurile au rămas la fel, deși oficialii Mercedes au încercat să ne păcălească cu un semi-duel în ultimele 5 tururi ale cursei.

Încă din primul tur am văzut Safety car-ul pe circuit, iar la reluare, doar 13 dintre cele 18 mașini mai erau în competiție. Pe parcurs, debutanții Ericsson, Sainz și Verstappen au făcut senzație, în timp ce Button (McLaren/Honda) s-a chinuit să rămână în joc până la final.

Din păcate, după jumătatea cursei, Max Verstappen are parte de o serie de probleme cu motorul monopostului Toro Rosso și abandonează, iar Kimi Raikkonen, pleacă de la boxe fără ca roata stânga spate să fie schimbată și trage pe dreapta după doar câteva sute de metri.

În spatele lui Hamilton și al lui Rosberg încheie cursa de astăzi germanul Sebastian Vettel, noua achiziție a echipei Ferrari.

Formula 1 – Clasament Marele Premiu al Australiei

1. Lewis Hamilton – Mercedes: 1:31:54

2. Nico Rosberg – Mercedes: +1,360

3. Sebastian Vettel – Ferrari: 34,523

4. Felipe Massa – Williams: 38,196

5. Felipe Nasr – Sauber: + 1:35,149

6. Daniel Ricciardo – Red Bull: +1 lap

7. Nico Hulkenberg – Force India: +1 lap

8. Marcus Ericsson – Sauber: +1 lap

9. Carlos Sainz – STR: +1 lap

10. Sergio Perez – Force India: +1 lap

11. Jenson Button – McLaren: +2 lap

Foto | FB

Adaugă un comentariu