Formula 1 – Sebastian Vettel câștigă Marele Premiu al Ungariei

Marele Premiu al Ungariei a fost adjudecat de Sebastian Vettel. Cursa de pe teren maghiar a fost una plină de spectacol.

La start, Lewis Hamilton și Nico Rosberg au fost devansați de Sebastian Vettel și de Kimi Raikkonen. Deși părea că apele s-au liniștit, Hamilton face o greșeală de începător, atacă în forță un viraj și frânează mult prea târziu pentru a mai intra pe trasă.

Britanicul pierde astfel și poziția a treia și ajunge pe locul 10. După o cursă de urmărire, piloții Ferrari și cei Mercedes își reiau pozițiile obținute imediat după start.

După ieșirea Safety Car-ului, Hamilton recidivează, are parte de un acroșaj și se vede nevoit să intre la boxe pentru schimbarea părții frontale. Către final de cursă, Raikkonen întâmpină ceva probleme tehnice și se vede nevoit să abandoneze.

Cursa pentru Marele Premiu al Ungariei s-a dat în ultimele 10 tururi când Vettel, Rosberg și Ricciardo, despărțiți de câte o secundă fiecare, s-au duelat “la cuțite”. În turul 64, Ricciardo îl atacă pe Rosberg, iar la revenire, germanul se pliază pe trasă și lovește parte frontală a monopostului pilotului australian. Rosberg se alege cu o pană, iar Ricciardo intră și el la boxe pentru schimbarea nasului. Astfel, Vettel are cale liberă până la final, reușind să se impună în Marele Premiu al Ungariei.

Pe locul secund a încheiat Kvyat, iar pe trei a terminat Ricciardo, australianul având o ieșire rapidă de la boxe .

Clasament Formula 1 Marele Premiu al Ungariei

1. Vettel
2. Kvyat
3. Ricciardo
4. Verstappen
5. Alonso
6. Hamilton
7. Grosjean
8. Rosberg
9. Button
10. Ericsson

Foto

Adaugă un comentariu