Volkswagen Golf GTI TCR – Versiunea de competiție cu 330 CP

Volkswagen a prezentat astăzi noul Golf GTI TCR, versiunea cu care echipele prezente în campionatul FIA Touring Car Racing International își vor etala talentul.

Noul Golf GTI TCR va fi produs în doar 20 de exemplare, iar toate acesta au fost deja vândute către echipele participante în sezonul 2016 al TCR.

Din punct de vedere estetic, Volkswagen Golf GTI TCR integrează un kit de caroserie extrem de agresiv și sportiv. Aerodinamica a fost principalul punct de placare, iar masa totală a trebuit să rămână în limitele impuse de regulament. Astfel, nemții au optat pentru o serie de elemente din fibră de carbon, iar cel mai impresionant dintre acestea este eleronul spate supradimensionat.

2016 volkswagen golf gti tcr (3)

Sub capota lui Volkswagen Golf GTI TCR se află motorul de 2,0 litri benzină care produce 330 CP și care folosește o cutie de viteze cu două ambreiaje și șase rapoarte. Resursele sunt puse pe șosea prin intermediul punții față, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5,2 secunde. Viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 230 km/h.

Pentru un plus de stabilitate, suspensiile au fost revizuite. Sistemul de frânare a fost și el adaptat pentru condițiile de pe circuit. Interiorul lui Golf GTI TCR a trecut și el printr-o serie de modificări. Roll cage-ul și scaunele sport sunt acum standard.

Adaugă un comentariu