Început excelent de sezon pentru pilotul Cristiana Oprea, locul 8 general pe zăpadă, la Romania Historic Winter Rally

Pilotul Cristiana Oprea a început anul 2022 în forță, luând deja startul în luna ianuarie la Romania Historic Winter Rally. Etapa internațională care a deschis oficial sezonul automobilistic în România a avut loc între 20-23 ianuarie în Covasna și a fost gazda a peste 30 de echipaje străine cu mașini istorice de raliu. La invitația organizatorilor, pilotul bucureștean a fost unul din cei trei intruși’ care au concurat cu mașini moderne – Peugeot 208 R2 în cadrul cupei Peugeot.

Deși pilotează din 2015, aceasta a fost prima participare a Cristianei pe zăpadă. La finalul celor 3 zile de concurs a reușit un excelent loc 8 în clasamentul general și locul 2 printre modelele Peugeot, după ce a parcurs într-un ritm susținut cei peste 215 kilometri de probe speciale din zona Covasna – Comandău. Pilotajul pe gheață și zăpadă nu a fost însă singura premieră pentru reprezentanta FIA Women in Motorsport în România. Ea a revenit la formula unui echipaj feminin de raliuri alături de copilotul Alexia Parteni, care la doar 17 ani s-a aflat la primul raliu din carieră.

Pilotul Cristiana Oprea se declară încântată de experiența inedită și de noua configurație din mașina de raliu: Romania Historic Winter Rally ne-a oferit ocazia perfectă să ne dezmorțim după vacanța de iarnă și să începem sezonul într-o notă pozitivă, alături de piloți străini cu un palmares impresionant și povești interesante. Mi-a plăcut la nebunie să pilotez pe zăpadă, este incredibilă aderența pe care o are mașina echipată cu anvelopele cu cuie.
Cred că secretul acestui finish în top 10 a fost faptul că atât eu, cât și Alexia am avut de învățat: eu pe partea de pilotaj, ea să se acomodeze cu tot ce presupune rolul unui copilot în mașina de raliu. Sunt mulțumită că am lucrat frumos împreună și am crescut ritmul treptat, adjudecându-ne chiar și o victorie de probă în cupa Peugeot, ceea ce spune multe despre abilitățile Alexiei ca navigator. Cu siguranță ne veți revedea împreună la start!’

Absolventă a școlii de raliuri înființată de pilotul Vali Porcișteanu, Alexia Parteni și-a îndeplinit visul sub îndrumarea Cristianei și a început cu dreptul o carieră promițătoare în motorsport: Pentru mine, Winter Rally a fost momentul în care mi-am confirmat a mia oară faptul că asta este ceea ce imi doresc să fac – copilotajul. Aveam în minte totul: dictări, presiuni și o legătură strânsă cu pilotul meu, dar nu mă așteptam ca visele sa devină realitate.
Ei bine, cu ajutorul Cristianei și al lui Vali Porcișteanu am ajuns unde mi-am dorit: în mașina de curse, la -15 grade, într-un tărâm de povești acoperit de zăpada. Fiind prima mea experiența nu pot spune dacă a fost un raliu greu sau ușor, dar cu siguranță lupta cu frigul și numărul mare de kilometri ai acestui raliu îmi vor rămâne in minte.’

Pentru Cristiana urmează două luni de pregătiri pentru un sezon care se anunță cel mai plin de până acum: minim 13 raliuri în 8 țări, parte dintr-un calendar complex format din două campionate, cu două mașini diferite. În timp ce mașina de raliu Peugeot 208 R2 va trece printr-o revizie generală în garajul H Motorsport din Cluj, Cristiana parcurge un program intens de pregătire fizică alături de Dalia Giubega, antrenoare Better Motion.

Pilotul Cristiana Oprea este susținută și în 2022 de UniCredit Leasing și Michelin, cărora li s-au alăturat noi parteneri care vor fi anunțați în curând, odată cu dezvăluirea noutăților din acest an. Parteneri tehnici sunt Walero Motorsport, APR Competition și FastR, iar parteneri media sunt ProFM, Autocritica.ro și AutoBild România.

Mai multe informații despre proiectele și competițiile în care Cristiana este implicată puteți afla pe blogul său cristianaoprea.ro, pe instagram @crissoprea sau pe pagina ei de facebook.

Adaugă un comentariu