Interviu: Norris Măgeanu, președinte FRAS – “Anul acesta vom avea live-uri tot de la Super Speciale”

Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, ne-a răspuns unor întrebări care să vină în ajutorul celor mai puțini cunoscători în ale motorsportului.

Auto Bild: A trecut mai bine de un an de când ai fost ales în fruntea Federației Române de Automobilism Sportiv. Care au fost cele mai importante schimbări pe care FRAS-ul le-a luat pentru promovarea sportului cu motor în România?

Norris Măgeanu: De fapt imi amintesc ca exact acum un an inca eram in cautarea unui nou sediu si incercam sa fac preluarea de la fosta conducere. A fost un inceput greoi dat fiind ca nu a mai ramas nimeni din echipa veche si noi nu aveam o experienta certa de administrare a Federatiei. In contextul dat, cred ca am facut ce se putea mai bine si, chiar daca in esenta nu sunt toate masuri de promovare, deciziile pe care le-am luat alaturi de Consiliul Federal FRAS in decursul acestui an aduc o crestere a fenomenului motorsportului. Dintre acestea sunt:

– Am modificat rapid site-ul www.fras.ro care este extrem de necesar si care era nefunctional;

– Am creat o platforma de licentiere si inscriere online care va gestiona intreaga activitate de motorsport a sportivilor si cluburilor FRAS

– Am inceput stabilirea unui Corporate Identity FRAS, care este inca in lucru deoarece am realizat ca nu putem sa stim exact catre ce ne indreptam daca nu stim foarte bine cine suntem;

– Am readus sub umbrela Federației două Campionate extrem de interesante: Rally Raid-ul și Drift-ul

– Am lansat Campionatul National de Rally2 Dunlop, o competitie care cred ca este gura de oxigen de care aveam nevoie in raliuri

– Am atras alaturi de Federatie un set de parteneri noi, carora le multumesc si care sper sa ajunga cel putin la fel de longevivi alaturi de FRAS

– Am achizitionat aparatura de cronometrare Tag Heuer de ultima generatie, care ne permite sa transmitem atat la raliuri, cat si la viteza in coasta timpii live online pe site-ul Federatiei

– O masura proaspata este sustinerea infiintarii unei scoli de karting, care sa reprezinte punctul de plecare pentru toti cei care doresc sa faca primii pasi in acest sport.

Ca sa nu inchei fara sa vorbim deloc strict despre promovare, anul trecut FRAS a avut aproximativ 300 de stiri in prime time la televiziuni generaliste si de stiri.

AB:  În media, motorsportul din țară încă nu este vizibil. Nu crezi că ar trebui realizate o serie de campanii pentru promovarea sporturilor cu motor?

NM: Cred ca sportul in general sufera la acest capitol in Romania. Avem campioni mondiali si olimpici la scrima, la haltere, la gimnastica, dar daca te intreb un nume al unui sportiv nu imi poti spune. Si asta nu pentru ca nu avem cultura, ci pentru ca stirile din sport difuzate in toata media sunt extrem de putine. Plecand de la aceste considerente, motorsportul chiar sta bine in Romania, desi se poate si chiar vom face mai mult.

AB: Introducerea campionatului de Rally 2 a fost o surpriză și este cosiderat o rampă de lansare pentru tinerele talente. Nu crezi că mai întâi ar trebui realizate o serie de evenimente (îndemânare, promo rally) pentru începători, iar mai apoi debutul în CNVC și Rally 2?

NM: Sunt extrem de increzator in acest Campionat. Avem si alte Campionate care pot ‘prefata’ Rally2-ul, acestea sunt Campionatul National de Autoslalom si Campionatul National de Promo Rally. Ambele au avut deja etape desfasurate si se bucura de un real interes.

Avem in lucru acelasi tip de Campionat si pentru varianta de Coasta si de asemenea incercam sa gasim solutii sa aducem in Rally2 cat mai multe echipaje, este cert ca are un potential urias.

AB: Începând din acest sezon a fost introdus Power Stage-ul. Din experiență știm că acesta a fost gândit, în mare, pentru televiziuni. De asemenea știm că motorsportul nu se trăiește din fotoliu, însă când credeți că am putea urmări la TV un Power Stage din campionatul intern?

NM: Da, are mai multe roluri Power Stage-ul, va ajunge si la TV in curand. Pentru moment, Super Specialele care se desfasoara in centrele oraselor se bucura de un interes mult mai mare atat din partea spectatorilor, cat si a presei, asa ca anul acesta vom avea ocazia sa avem ‘live-uri’ tot de la Super Speciale.

Adaugă un comentariu