Pregătiri pentru Iași – Cum a fost Raliul Sibiului pentru pilotul partener al Auto Bild, Adrian Grigore?

La doar o săptămână de la Raliul Harghitei, concurenții din CNRD au mers la Sibiu pentru încă o porție de asfalt. Urmează o pauză de o lună.

Raliul Sibiului s-a derulat în perioada 25-27.07.2019 și a fost cea de-a cincea etapă în CNRD. A fost un concurs care a avut loc la doar o săptămână de la etapa precedentă, așa că echipele de asistență tehnică au fost extrem de solicitate pentru a pregăti materialele de concurs ale echipajelor.

Etapa sibiană a debutat joi seară cu startul festiv din Piața Mică a Sibiului, în fața unui număr impresionant de spectatori. A doua zi a urmat shakedown-ul pentru ultimele reglaje și setări. În după-amiaza acelei zile, toate echipajele înscrise au pornit în prima probă specială a zilei. Din nefericire, aceasta a fost anulată pentru că Simone Tempestini, campionul național al României, a avut parte de o ieșire în decor.

Echipajele mai aveau de rulat încă 13 probe speciale contra cronometru în cele două zile de concurs. Adrian și Vlad, cei doi membri ai echipajului partener al Auto Bild România, au avut ghinion pe prima probă a celei de-a doua zile, când le-a cedat ambreiajul mașinii lor de curse, un Mitsubishi Lancer Evo 9.

Cei doi au fost nevoiți să meargă în regim de avarie până la primul service, de unde au plecat în cea de-a doua buclă a zilei de sâmbătă. Ghinionul nu i-a părăsit, așa că s-au trezit cu o pană la roata stânga față. Echipajul 83 a decis să continue cursa, ceea ce le-a dat bătăi serioase de cap.

Mașina a fost pilotată mai bine de trei kilometri pe pană, fiind o veritabilă luptă menținerea ei pe drum în încercarea de a limita pierderea de timp. A urmat cel de-al doilea service al zilei, iar Adrian Grigore și Vlad Terzi au reușit să termine Raliul Sibiului pe locul patru la clasa RC2N. Cei doi au adunat astfel puncte care vor conta la sfârșitul sezonului.

Până atunci, echipajele se vor pregăti pentru următoarea etapă. Mai precis, urmează Raliul Iașiului. Spre deosebire de cursa din Sibiu, etapa CNRD din Iași se derulează pe macadam. Fanii sunt așteptați pe probe în weekend-ul 5-7 septembrie 2019. Evenimentul are un coeficient de 1.2, ceea ce va face lupta interesantă pentru concurenți și nu numai. Campionatul Național de Raliuri mai are încă două etape după cea din Iași.

Adaugă un comentariu