WRC 2017: Rezultat istoric pentru Toyota Yaris WRC în Raliul Finlandei

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team a obținut o victorie răsunătoare în etapa de casă a WRC, Raliul Finlandei. Astfel, Esapekka Lappi a obținut prima sa victorie, în timp ce Juho Hänninen s-a clasat al treilea, acesta fiind și primul său podium din carieră. Yaris WRC a condus în 22 dintre cele 25 de probe speciale, cu 18 probe câștigate, 13 probe încheiate cu un un-doi și o probă cu un-doi-trei. 

Ca și până acum, TOYOTA GAZOO Racing a aliniat la start trei mașini Toyota Yaris WRC, pilotate de Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen și Esapekka Lappi. Sâmbătă, Latvala a fost nevoit să abandoneze în timp ce conducea autoritar, dar a revenit duminică, zi în care a fost cel mai rapid pe alte trei probe – pe una dintre acestea împreună cu Hänninen. Pe Power Stage s-a clasat al patrulea obținând alte două puncte în clasament într-un weekend care va fi înscris în cartea de aur a echipei.

„Esapekka Lapi ne-a adus cel mai bun rezultat în raliul de casă al echipei noastre. Juho Hänninen a obținut, de asemenea, cel mai bun rezultat din carieră. Îmi pare rău pentru Jari-Matti Latvala, care a avut probleme tehnice, dar prin parcursul său din ultima zi a arătat din nou că nu se dă bătut, suntem foarte mândri de el. Pentru mine, Raliul Finlandei este un eveniment special, pentru că aici am început acest proiect. Aici, Yaris WRC a dovedit performanțe superioare pentru că a fost dezvoltat pe drumurile din Finlanda. a declarat președintele Toyota și totodată Team Chairman, Akio Toyoda.

Echipajele TOYOTA GAZOO Racing au ocupat pozițiile 1 (Lappi), 3 (Hänninen) și 21 (Latvala). În clasamentul general WRC al șoferilor, Latvala ocupă pozția a patra, cu 114 puncte, la 46 de puncte în spatele liderilor Sebastien Ogier și Thierry Neuville (ambii cu 160 de puncte). La echipe, TOYOTA GAZOO Racing ocupă a treia poziție, cu 193 de puncte.

Obiectivul declarat de Toyota la reintoarcerea in WRC anul acesta este de a-şi îmbunătăți continuu gama de maşini prin experiența dezvoltată în motorsport. Această experiență translatată în zona de cercetare-dezvoltare a companiei, în slujba noilor modele Toyota, reprezintă prioritatea principală a echipei TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team pentru 2017.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) este Rallye Deutschland, care se va desfășura ântre 17 și 20 august în Germania. Raliul Germaniei  marchează revenirea pe asfalt, fiind format prin contopirea a trei foste raliuri naționale într-o singură etapă, ceea ce se reflectă în caracterul diferit al probelor din fiecare zi de competiție.

foto: TOYOTA GAZOO Racing
video: Red Bull Content Pool
Adaugă un comentariu