Skoda Fabia R5 – Versiunea omologată de FIA

Skoda a publicat astăzi primele imagini și detalii cu noua Fabia R5, versiunea omogloată de Federația Internațională de Automobilism (FIA). În luna noiembrie a anului trecut am făcut cunoștință cu conceptul care avea să stea la bază lui Fabiar R5, iar acum ne putem delecta cu varianta care va ajunge pe probele speciale din campionatele de raliuri.

Așa cum probabil ați intuit, noua Fabia R5 are la bază generația a treia a modelului din Mlada Boleslav și vine să înlocuiască vechea Fabia S2000.

Conform regulamentului impus de FIA, Skoda Fabia R5 dispune de un motor turbo de 1,6 litri, de un sistem de tracțiune integrală și trebuie să câtărească minim 1.230 de kilograme. De la începutul proiectului, Skoda Motorsport a investit 15 luni de muncă intensă de dezvoltare, iar roadele cu siguranșă se vor vedea după primele curse.

skoda fabia r5

Suntem bucuroși că acum dispunem de omologarea Federației Internaționale de Automobilism. Dezvoltarea noii noastre speranțe în raliuri a însemnat un proces solicitant și o provocare foarte mare pentru întreaga echipă Skoda Motorsport, căreia vreau să-i mulțumesc în mod special’, a declarat Michal Hrabánek, director Skoda Motorsport.

În decursul procesului de omologare, modelul de test a parcurs circa 10.000 de kilometri, pe o varietate de drumuri și în diverse condiții. Așteptăm cu nerăbdare să vedem noua Skoda Fabia R5 în competițiile de profil.

Adaugă un comentariu