WRC 2016: Hayden Paddon câștigă Raliul Argentinei

Echipajul format din Hayden Paddon și John Kennard s-a impus în Raliul Argentinei. Astfel, Paddon se impune pentru prima dată în Mondialul de Raliuri și, totodată reprezintă și prima victorie pentru noua generație i20 WRC. Lupta pentru șefia clasamentului s-a dat între Hayden Paddon și Jari-Matti Latvala. Nu trebuie să-l uităm nici pe Sebastien Ogier care a reușit să pună probleme.

Hayden Paddon a început ultima zi a Raliului Argentinei cu un avans de 29,8 secunde, însă pe primele două probe ale zilei, Ogier a redus diferența până la 2,6 secunde. Dar Paddon a făcut un Power Stage excelent și a terminat primul în fața lui Ogier cu un avans de 11,7 secunde. Datorită acestei victorii, Hayden Paddon urcă în clasamentul general pe poziția secundă cu 57 de puncte.

d6f389cc-81a2-41a3-821e-f39bebaebdca

Nu-mi vine să cred. Nu credeam că putem rezista până la final. Totul s-a decis în Power Stage unde am mers la limită. Am forțat mult pe speciala aceasta pentru că nu m-am simțit deloc confortabil pe probele înguste ți virajate din acest raliu. Echipa a depus o munca uriașă la dezvoltarea noii generații i20 WRC și știam încă de la primul test că putem câștiga raliuri cu acest model. Sincer, nu mă așteptam să se întâmple însă așa de repede. Toți cei din echipă merită din plin acest rezultat și sunt sigur că acesta este doar începutul. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și au fost alături de noi’, a declarat Paddon.

Pe primul loc la general se află Sebastien Ogier cu 96 de puncte, iar pe trei se află pilotul Mads Ostberg cu 52 de puncte. Podiumul Raliului Argentinei a fost completat de Andreas Mikkelsen.

Etapa cu numărul cinci din cadrul WRC 2016 se va desfășura în perioada 19 – 22 mai în Portugalia.

Via | WRC Foto | Hyundai Motorsport

Adaugă un comentariu