2023, noul termen de finalizare al autostrăzii Sibiu – Pitești

La finalul anului trecut am primit o serie de vești importante din domeniul infrastructurii. Autoritățile anunțau că lucrările la autostrada Sibiu – Pitești vor demara la începutul lui 2016, urmând ca acestea să se încheie în 2020.

Doar că lucrurile nu aveau cum să rămână în acest stadiu. Potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene autostrada Sibiu – Pitești ar urma să fie gata abia către finalul lui 2023. Pe scurt, trei ani întârziere față de termenul anunțat inițial.

Planul pregătit de oficiali este unul anevoios. Studiul de fezabilitate va demara anul acesta și se va încheia până la finalul lui 2016, iar în perioada iulie – septembrie 2017 se va semna contractul de finanțare. La final de 2017 va demara implementarea proiectului de finanțare, urmând ca primele contracte pentru lucrări să fie semnate în 2018.

Citește și: Viitoarea autostradă Sibiu – Pitești va avea 9 tuneluri. Iată prin ce orașe va trece

“Din păcate nu a fost demarată din timp ca să poată începe acum execuția. În acest moment noi am început procedurile pentru studiul de fezabilitate și încercăm să accelerăm, să devansăm programul pe care l-am primit, să-l aducem cât mai aproape de noi. (…) Sunt studii de fezabilitate pe capete. Ele trebuiau să se încheie la 15 decembrie în acest an. Consultantul extern ne-a recomandat să extindem această perioadă până la următorul termen, până la 15 iunie, pentru a nu grăbi acest lucru pentru că fuseseră sărite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare că au fost problema la Orăștie – Sibiu. În vară vor putea fi demarate, după studiul de fezabilitate, licitațiile pentru proiectare și lucrări, iar asta înseamnă că la 1 ianuarie 2017 vor putea începe lucrările”, a declarat Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu